ΣΥΡΙΖΑ: Κατώτερα των αναγκών τα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο

Κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο

Ως αναποτελεσματικά και ανεπαρκή χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα μέτρα στήριξης ύψους 400 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο Κυριακός Μητσοτάκης και εξειδίκευσε στη συνέχεια ο Κώστας Σκρέκας τονίζοντας με δήλωσή της Έφης Αχτσιόγλου ότι «η κυβέρνηση εξακολουθεί να αφήνει χωρίς ουσιαστική προστασία τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το σαρωτικό κύμα ακρίβειας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει, δε, ότι «τα σημερινά ανακοινωθέντα που μειώνουν κατά 15% την επιδότηση των οικιακών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα».

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει εκ νέου τη λήψη μέτρων όπως η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης για τα καύσιμα, την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα στήριξης

Με την επανάληψη των ίδιων αναποτελεσματικών και ανεπαρκών μέτρων, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αφήνει χωρίς ουσιαστική προστασία τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το σαρωτικό κύμα ακρίβειας, το οποίο έχει εξαπλωθεί εκτός της ενέργειας, στα τρόφιμα, τα βασικά αγαθά και τα είδη πρώτης ανάγκης.

Τα μέτρα που αναθεωρούνται κάθε τόσο αποδεικνύονται κατώτερα των αναγκών ήδη από την επομένη της ανακοίνωσής τους. Πόσο μάλλον τα σημερινά ανακοινωθέντα που μειώνουν κατά 15% την επιδότηση των οικιακών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις , Μετά από 5 μήνες αυξήσεων, η κυβέρνηση θυμήθηκε να ορίσει επιδότηση των εμπορικών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος , η οποία δεν καλύπτει την τεράστια επιβάρυνση που υφίστανται εδώ και καιρό εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες.

Το ίδιο ανεπαρκής είναι και η επιδότηση λογαριασμών φυσικού αερίου, όταν με βάση τον πληθωρισμό Νοεμβρίου η αύξηση στην τιμή του ήταν 181%.

Από την πλευρά μας επιμένουμε στην ανάγκη για:

  • Μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων στα κατώτατα όρια της ΕΕ για όσο διαρκεί το κύμα ακρίβειας.
  • Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.
  • Έλεγχο της αγοράς ενέργειας και προϊόντων για να μην λειτουργούν καρτέλ και παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ.

Όσο η κυβέρνηση αρνείται αυτά τα μέτρα η φτωχοποίηση εργαζομένων, νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιταχύνεται με την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here