Μετάλλαξη «Ομικρον»: Αποκλιμάκωση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα βλέπουν οι ειδικοί


Μετάλλαξη «Ομικρον»: Αισιόδοξη είναι η εκτίμηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, για αποκλιμάκωση της υγειονομικής κρίσης.

Την εκτίμηση ότι θα έχουμε αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων τις επόμενες δύο εβδομάδες διατύπωσε ο επίκουρος καθηγητής Ιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος μίλησε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Παράλληλα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, δήλωσε πως η αποκλιμάκωση του υφιστάμενου πανδημικού κύματος αναμένεται σε δύο με τρεις εβδομάδες. «Θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ γρήγορα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή μια, δυο, τρεις εβδομάδες και θα δούμε τα κρούσματα να κατεβαίνουν και θα δούμε τα πράγματα να είναι καλύτερα. Νομίζω θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ γρήγορα», τόνισε η Μίνα Γκάγκα.

«Είμαστε στη φάση όπου, θα έλεγα, βλέπουμε μια επιπέδωση της καμπύλης, είναι νωρίς όμως να το πούμε με ασφάλεια», δήλωσε ειδικότερα στον ΣΚΑΙ ο επίκουρος καθηγητής Ιολογίας.

Όπως εξήγησε, «εάν λάβουμε υπόψιν μας τι συνέβη στο Λονδίνο, ένα μεγάλο αστικό κέντρο στο οποίο δεν ελήφθησαν μέτρα, η αποκλιμάκωση έχει ήδη ξεκινήσει και μάλιστα από τις νεαρές ηλικίες, οι οποίες είναι οι πιο κοινωνικά ενεργές».

«Δεν ξέρω με σιγουριά, για να πω ότι θα έχουμε αποκλιμάκωση, αλλά το πιο πιθανό σενάριο λέει ότι θα έχουμε αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων, τουλάχιστον θα ξεκινήσει από την Αττική, τις επόμενες δύο εβδομάδες» είπε συγκεκριμένα ο κ.Μαγιορκίνης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ