Κορονοϊός – Καπραβέλος: Ποια Όμικρον; Εμείς παλεύουμε στις ΜΕΘ με την Δέλτα


Τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία και τη μάχη με τον κορονοϊό στις Εντατικές περιέγραψε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, ενώ η Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως το ποσοστό ασθενών που εισήχθησαν στις ΜΕΘ τις τελευταίες μέρες έχει αυξηθεί σημαντικά. 

Στην πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία από το πανδημικό κύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφέρθηκε ο Νίκος Καπραβέλος , διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

«Σας ακούω με προσοχή να μιλάτε για την Όμικρον (…) το θέμα μας είναι ότι πιεζόμαστε από την Δέλτα», τόνισε ο κ. Καπραβέλος σημειώνοντας ότι τα τελευταία στοιχεία έως 31 Δεκεμβρίου στο «Παπανικολάου», έδειξαν ότι δεν υπάρχει κανένας ασθενής με Όμικρον στις ΜΕΘ ενώ στις απλές κλίνες υπάρχουν 2-3 περιστατικά.

Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο παραμένουν υψηλές έγιναν περίπου 50 στην τελευταία εφημερία, ενώ από τους περισσότερους από 140 που έφτασαν στο νοσοκομείο το 90% είναι ανεμβολίαστοι ενώ υπήρξαν και κάποιο εμβολιασμένοι με τις δύο δόσεις .

Ο κ. Καπραβέλος έσπευσε ωστόσο να προειδοποιήσει πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός για την Όμικρον.

Όπως είπε αυτή τη στιγμή δεν έχει ακόμη προκαλέσει νόσηση και νοσηρότητα αντίστοιχη με τις Δέλτα, ωστόσο ο ΠΟΥ προειδοποιεί να μην χαρακτηριστεί ήπια νόσος.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι η προσέλευση ασθενών στις απλές κλίνες έχει αυξηθεί σημαντικά, πάνω από 45%.

Ειδικά για τις ΜΕΘ εξήγησε ότι τα περιστατικά που διαχειρίζονται τα νοσοκομεία είναι αποκλειστικά της μετάλλαξης Δέλτα με επιπλοκές υψηλού κινδύνου και κυρίως σε ανεμβολίαστους ασθενείς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ