Συρίγος: Tι θα γίνει με την εξεταστική στα Πανεπιστήμια – Αύριο οι κρίσιμες ανακοινώσεις


Αύριο (10/1) αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τα πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν στα Πανεπιστήμια και τα ΙΕΚ, υπό τη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον.

Κάθε τμήμα θα αποφασίζει ξεχωριστά την πραγματοποίηση της εξεταστικής σε μεταγενέστερο χρόνο για όσους νοσούν και για όσους είναι σε καραντίνα, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

«Βασική μας έγνοια είναι να μην χάσουν την εξεταστική οι φοιτητές που θα νοσήσουν», είχε σημειώσει ο κος Συρίγος, μιλώντας στον Αντ1

Ο κ. Συρίγος είπε ότι τα Πανεπιστήμια ολοκληρώνουν το ακαδημαϊκό εξάμηνο και ξεκινά η εξεταστική, ως εκ τούτου δεν θα υπάρχει καθημερινή επαφή, ενώ τόνισε ότι οι φοιτητές είναι εμβολιασμένοι στο 84%.

Ανέφερε ακόμα ότι οι φοιτητές μπαίνουν στην εξεταστική περίοδο και εκ των πραγμάτων, όπως είπε, τηρούνται οι αποστάσεις.

Ωστόσο, ο κ. Συρίγος αποκάλυψε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ώστε το κάθε τμήμα ξεχωριστά να έχει την δυνατότητα να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον φοιτητή που έχει νοσήσει και δεν πήγε να γράψει το μάθημα.

Ξεκαθάρισε, τέλος πως δεν θα γίνει δεύτερη εξεταστική και η δεύτερη ευκαιρία θα ισχύει μόνο για όσους φοιτητές έχουν νοσήσει. Το κάθε τμήμα θα έχει την δυνατότητα να αποφασίζει πως διαχειριστεί το θέμα, ανέφερε ο κ. Συρίγος, ενώ είπε ότι στην πλατφόρμα edupass θα φαίνεται σε κάθε τμήμα πόσοι νοσούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ