Νόβακ Τζόκοβιτς: Στο πλευρό του οι Έλληνες ομογενείς της Μελβούρνης


Νόβακ Τζόκοβιτς: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις έξω από το ξενοδοχείο όπου κρατείται ο Σέρβος τενίστας.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει να κρατείται από τις Αρχές της Αυστραλίας και περιμένει την εκδίκαση της έφεσής του για να μπορέσει να αγωνιστεί στο Open, ωστόσο οι διαδηλώσεις έξω από το ξενοδοχείο όπου βρίσκεται συνεχίζονται.

Εκτός από τους Σέρβους της Αυστραλίας, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή όπως είναι λογικό, βρέθηκαν στο πλευρό του θρυλικού συμπατριώτη τους, και οι Έλληνες της Μελβούρνης διαδήλωσαν για την ελευθερία του Τζόκοβιτς.

Δείτε την ελληνική σημαία στο video:

Νόβακ Τζόκοβιτς: Απορρίφθηκε αίτημα της κυβέρνησης της Αυστραλίας για μετάθεση της δίκης

Συνεχίζονται τα καψώνια της κυβέρνησης της Αυστραλίας προς τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ανεπιτυχώς αυτή τη φορά, καθώς το αίτημα για μετάθεση της εκδίκασης της ένστασης του κορυφαίου τενίστα, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα (10/01), απορρίφθηκε.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Αυστραλίας κατέθεσε αίτημα για μετάθεση της εκδίκασης της υπόθεσης από την Δευτέρα (10/1) την Τετάρτη (12/1), ωστόσο, ο δικαστής Άντονι Κέλι απέρριψε το αίτημα.

Η κίνηση αυτή ήρθε μία μέρα μετά την κατάθεση εγγράφων των δικηγόρων του Τζόκοβιτς, ώστε να προσπαθήσει να παραμείνει στην Αυστραλία, προκειμένου να αγωνιστεί στο Australian Open.

Nόβακ Τζόκοβιτς: Τον άφησαν άυπνο και τον ανέκριναν επί ώρες

Νέα δεδομένα που αφορούν τις Αρχές του αεροδρομίου της Μελβούρνης και αν ευσταθούν θα φέρουν σε δύσκολη θέση τους Αυστραλούς φέρνει στο φως το Sky News για την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Oι δικηγόροι του Σέρβου τενίστα καταγγέλλουν πως ο πελάτης τους ανακρίθηκε επί 6 ώρες στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης πριν του δοθεί άδεια να κοιμηθεί, μόνο και μόνο για να τον ξυπνήσουν μετά απο μισή ώρα για να τον πιέσουν να ακυρωθεί η βίζα του. Ολα αυτά συνέβησαν μάλιστα μετά από μία πτήση 25 ωρών.

Οι εκπρόσωποι του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο λένε ότι του δόθηκε ιατρική εξαίρεση, καθώς βρέθηκε θετικός στην COVID-19 στις 16 Δεκεμβρίου. Ο ίδιος ο Τζόκοβιτς μάλιστα τόνισε κάποια στιγμή ότι εισήλθε νόμιμα στη χώρα, αφού υπήρχε έγγραφο της Tennis Australia που ανέφερε ότι οι μη εμβολιασμένοι παίκτες που έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο μπορούν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία. Και αυτή η προσπάθειά του ωστόσο έπεσε στο κενό.

Ο κορυφαίος τενίστας έφτασε στη χώρα αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενόψει της έναρξης του Aυστραλιανού Open. Έκτοτε έχει εμπλακεί σε μια διαμάχη για το αν εξαιρείται από τους κανόνες εμβολιασμού της χώρας κατά της COVID-19.

Η Αυστραλία ανακάλεσε τη βίζα, αλλά ο Τζόκοβιτς άσκησε έφεση κατά της απόφασης. Αντιμετωπίζει απέλαση εάν η έφεσή του αποτύχει. Η ακρόαση πρόκειται να ξεκινήσει στις 10 το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα), αφού απορρίφθηκε αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων να αναβληθεί για την Τετάρτη.

Στην αρχή της συνέντευξης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ένας αξιωματούχος του είπε ότι η προηγούμενη μόλυνση δεν σημαίνει ότι πληροί τις προϋποθέσεις για ιατρική εξαίρεση. Εκείνος απάντησε: «Συγγνώμη που διακόπτω, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια».

Και πρόσθεσε: «Εξήγησα ότι είχα πρόσφατα μολυνθεί από την COVID-19 τον Δεκέμβριο του 2021 και σε αυτή τη βάση δικαιούμαι ιατρική εξαίρεση σύμφωνα με τους κανόνες και τις οδηγίες της αυστραλιανής κυβέρνησης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ