Κύμα Omicron: Υποχωρεί στο παγκόσμιο επίκεντρο, το CDC των ΗΠΑ συγκρατημένα αισιόδοξο

Κύμα Omicron: Το πρώτο κρούσμα όμικρον ανακαλύφθηκε στη Νότια Αφρική από τον Shiv Sudhakar Δεν θέλουμε να δεχτούμε την εμπειρία της Omicron ως νέα φυσιολογική: Εμπειρογνώμονας δημόσιας υγείας Η Δρ Τζούλι Μορίτα έχει τα πιο πρόσφατα σχετικά με την κατάσταση της παραλλαγής όμικρον και της COVID στο «Ο κόσμος σας». Το κύμα Omicron που έχει μαστιγώσει τον κόσμο με αυξανόμενα κρούσματα έχει κορυφωθεί μετά από περίπου τέσσερις εβδομάδες σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής στην πόλη Tshwane όπου ξεκίνησε για πρώτη φορά η παγκόσμια επιδημία, σύμφωνα με πρόσφατη εφημερίδα.

Η έρευνα, η οποία δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους, συνέκρινε 466 εισαγωγές σε νοσοκομεία COVID-19 στο Ακαδημαϊκό Νοσοκομείο Steve Biko από τις 14 Νοεμβρίου 2021 (όταν ξεκίνησε το ξέσπασμα της Omicron) με 3976 προηγούμενες εισαγωγές στο ίδιο νοσοκομείο πριν από την έναρξη της επιδημίας.

Η δημοσίευση σημείωσε ότι το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ εκείνων που νοσηλεύτηκαν με την παραλλαγή όμικρον ήταν περίπου 4,7 φορές χαμηλότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο, το ποσοστό εξιτηρίου μεταξύ νοσηλευόμενων ασθενών με όμικρον ήταν διπλάσιο από τους ασθενείς χωρίς παραλλαγή όμικρον και στην αιχμή της αύξησης.

Το νοσοκομείο ήταν κατά το ήμισυ γεμάτο με μολυσμένους ασθενείς με COVID-19 σε σύγκριση με την περίοδο 18 μηνών πριν από το ξέσπασμα της Omicron.

Οι επιστήμονες λένε ότι μπορεί να περάσουν εβδομάδες μέχρι να καταλάβουν καλύτερα πόσο επικίνδυνη είναι η παραλλαγή της όμικρον.

Μια γυναίκα εμβολιάζεται κατά της COVID-19 στο Lawley, νότια του Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική, Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021.

Οι επιστήμονες λένε ότι μπορεί να περάσουν εβδομάδες μέχρι να καταλάβουν καλύτερα πόσο επικίνδυνη είναι η παραλλαγή της όμικρον.

Το 63% των νοσηλευόμενων ασθενών με όμικρον εισήχθησαν για άλλους λόγους, με τον ιό να ανιχνεύεται μόνο λόγω υποχρεωτικών εξετάσεων, ενώ το 72% των ασθενών με όμικρον είχαν ήπια έως μέτρια νόσο, με μόνο το 45% των ασθενών στους θαλάμους COVID-19 να χρειάζεται Συμπληρώματα οξυγόνου σε σύγκριση με 99,5% στο πρώτο κύμα, σημειώνει η εφημερίδα.

«Το ξέσπασμα της Omicron εξαπλώθηκε και μειώθηκε στην πόλη Tshwane με πρωτοφανή ταχύτητα να κορυφώνεται εντός 4 εβδομάδων από την έναρξή της», ανέφεραν οι ερευνητές.

Οι άνθρωποι παρατάχθηκαν για να εμβολιαστούν σε ένα εμπορικό κέντρο στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021. Μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική που οι επιστήμονες λένε ότι προκαλεί ανησυχία λόγω του μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων και της ταχείας εξάπλωσής της στους νέους ανθρώπους στο Γκαουτένγκ, την πολυπληθέστερη επαρχία της χώρας.

Οι συγγραφείς σημείωσαν ότι οι περιορισμοί της μελέτης περιλαμβάνουν τη μη δυνατότητα σύγκρισης του κύματος Omicron ξεχωριστά με καθένα από τα τρία προηγούμενα κύματα (λόγω ασαφών ημερομηνιών έναρξης και λήξης προηγούμενων κυμάτων) καθώς και δυσκολία σύγκρισης ευρημάτων ακτινογραφίας θώρακα και βιοδεικτών αίματος για τη νόσο COVID-19 σε ασθενείς και στα τέσσερα κύματα λόγω κακής τήρησης ηλεκτρονικών αρχείων.

Η έρευνα προτείνει ότι το κύμα όμικρον μπορεί επίσης να κορυφωθεί με παρόμοιο μοτίβο σε άλλες επαρχίες της Νότιας Αφρικής, αλλά μπορεί να διαφέρει παγκοσμίως σε εκείνες τις χώρες όπου «τα επίπεδα υβριδικής ανοσίας και ο συνδυασμός φυσικής ανοσίας από προηγούμενη μόλυνση και εμβολιασμό είναι διαφορετικά».

Η Διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Δρ. Ροσέλ Βαλένσκι, σημείωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ότι είναι προσεκτικά αισιόδοξη για το σχήμα «επιλογής πάγου» της καμπύλης όμικρον της Νότιας Αφρικής που εκτοξεύεται αλλά μειώνεται γρήγορα.

“Πιστεύω ότι σε μέρη που βλέπουμε αυτή την πραγματικά απότομη κλίση, ότι μπορεί να δούμε επίσης μια απότομη πτώση, αλλά είμαστε επίσης μια πολύ μεγαλύτερη χώρα από τη Νότια Αφρική”, είπε η Walensky.

Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα: «Εάν αυτό το μοτίβο συνεχιστεί και επαναληφθεί παγκοσμίως, είναι πιθανό να δούμε μια πλήρη αποσύνδεση των ποσοστών κρουσμάτων και θανάτων που υποδηλώνει ότι η όμικρον μπορεί να είναι προάγγελος του τέλους της επιδημικής φάσης της πανδημίας της Covid που εγκαινιάζει την ενδημική της φάση. .”

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here