Self test Υπουργείο Παιδείας: 15.000 κρούσματα έχουν ήδη εντοπιστεί μέσω self test


Η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες βοήθησε στον εντοπισμό 15.000 κρουσμάτων μέχρι χτες βράδυ, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Παιδείας. Χωρίς την προσέλευση των μαθητών πίσω στα θρανία, αυτά τα κρούσματα ενδεχομένως να μην γίνονταν γνωστά. Ως εκ τούτου, θα είχαμε πολύ μεγαλύτερη διασπορά στη χώρα. Αυτό είναι το σχέδιο του Υπουργείου σε σχέση με τον πλήρη επιδημιολογικό έλεγχο των μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών. Γι’ αυτό και κατέστη υποχρεωτικό και ένα τρίτο self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων. Οι μαθητές θα κληθούν να διενεργήσουν self test και σήμερα το απόγευμα, έτσι ώστε να προσέλθουν αύριο για το μάθημά τους.

Τι ισχύει στα σχολεία για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών

Όπως έχει σημειώσει το Υπουργείο Παιδείας, η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών ορίζει:

  • Ένα επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων, δηλαδή τη διενέργει τριών δωρεάν self test την πρώτη εβδομάδα που επαναλειτουργίας αντί για δύο.
  • Τα δωρεάν δύο εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, πάλι δύο φορές την εβδομάδα έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή.
  • Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη όλο το τμήμα θα υποβάλλεται σε έλεγχο, και όχι μόνο οι μαθητές που κάθονταν κοντά στο κρούσμα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα με το σύστημα “σταυρός”.
  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ κάθε μέρα για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self test την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self test δωρεάν εκείνες τις ημέρες.

 

Σε σχέση με τις ελλείψεις στα self test, οι εκπαιδευτικές μονάδες ενήργησαν άμεσα και προμήθευσαν τους γονείς και κηδεμόνες με self test όπου χρειάστηκε. Αν και δεν είναι ιδανική η διενέργεια του τεστ στον περίβολο του σχολείου, εντούτοις είναι κατανοητές οι όποιες ελλείψεις σε φαρμακεία λόγω αυξημένης ζήτησης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ