Σχολείο Φλόριντα: Απαγορεύει τη διδασκαλία της CRT και την «κύρια αφήγηση γύρω από την Covid»

Σχολείο Φλόριντα: Ένα σχολείο της Φλόριντα έχει μια πολιτική ενάντια στη διδασκαλία της κριτικής θεωρίας των φυλών, υποστηρίζοντας ότι τέτοιο πρόγραμμα σπουδών είναι το αποτέλεσμα ενός «ελεγχόμενου» μηνύματος από τα μέσα ενημέρωσης. «Ως σχολείο, δεν προσυπογράφουμε ούτε προωθούμε την Κριτική Θεωρία των Φυλών, τη Ρευστότητα του Φύλου ή την επικρατούσα αφήγηση γύρω από την Covid, όλα τα καυτά θέματα που πολλά σχολεία επιλέγουν τώρα να διδάξουν ως πραγματολογικά και όχι ως θεωρίες», αναφέρει ο τμήμα του ιστότοπου για το Centner Academy, ένα ιδιωτικό σχολείο στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Η Έιμι Κάρνεϊ μιλάει εκ μέρους των γονέων κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας ενάντια στην κριτική θεωρία της φυλής που διδάσκεται στην Ενοποιημένη Σχολική Περιοχή του Scottsdale.

Η πολιτική έρχεται καθώς μαίνεται η συζήτηση τους τελευταίους μήνες σχετικά με τη συμπερίληψη στοιχείων της κριτικής θεωρίας της φυλής στο σχολικό πρόγραμμα, με τους υποστηρικτές να λένε ότι τα μαθήματα χρειάζονται για να ενημερώσουν τους μαθητές για τις αδικίες του παρελθόντος της χώρας.

Ωστόσο, η Ακαδημία Centner χαρακτήρισε την κριτική θεωρία των φυλών «ελεγχόμενα μηνύματα από τα μέσα ενημέρωσης», τα οποία, όπως είπε, έρχονται ταυτόχρονα με «άνευ προηγουμένου λογοκρισία στις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Τα επαναλαμβανόμενα μηνύματα από τα μέσα ενημέρωσης διαμορφώνουν πολιτιστικούς κανόνες και τον τρόπο που βλέπουμε τα κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα», αναφέρει η ιστοσελίδα.

«Αντί να εναρμονιστούμε με την ιστορία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, προκαλούμε τους μαθητές μας να αναρωτηθούν, να ερευνήσουν, να αναλύσουν και να εξετάσουν θέματα από πολλαπλές οπτικές γωνίες πριν καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα».

Η απόρριψη της κριτικής θεωρίας της φυλής από το σχολείο έρχεται καθώς πολλές πολιτείες έχουν προχωρήσει στην απαγόρευση του προγράμματος σπουδών από τα δημόσια σχολεία, με 32 πολιτείες να εισάγουν κάποια μορφή νομοθεσίας που στοχεύει στον περιορισμό της συμπερίληψης της κριτικής θεωρίας της φυλής στα μαθήματα. Δεκατρείς πολιτείες έχουν μέχρι στιγμής απαγορεύσει επιτυχώς το πρόγραμμα σπουδών της κριτικής θεωρίας των φυλών στα δημόσια σχολεία τους.

Οι αντίπαλοι του ακαδημαϊκού δόγματος που είναι γνωστό ως Critical Race Theory διαμαρτύρονται έξω από τα κεντρικά γραφεία του Σχολικού Συμβουλίου της κομητείας Loudoun, στο Ashburn της Βιρτζίνια.

Η Ακαδημία Centner, η οποία κοστίζει πάνω από 30.000 δολάρια ετησίως για παρακολούθηση, δεσμεύεται επίσης να υιοθετήσει μια λιγότερο από την καθιερωμένη προσέγγιση για τους εμβολιασμούς, λέγοντας ότι «εκτιμούν την ελευθερία επιλογής και τιμούν την ελευθερία της θρησκείας».

«Στη CA πιστεύουμε στην ελευθερία της υγείας», αναφέρει ένα τμήμα του ιστότοπου.

“Δεν υπάρχει ένα ενιαίο μέγεθος για τα εμβόλια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ακολουθούμε τον νόμο της Φλόριντα και επιτρέπουμε στους γονείς μας να συμπληρώσουν ένα έντυπο ιατρικής ή θρησκευτικής εξαίρεσης για να εξαιρεθούν από το σχολικό πρόγραμμα εμβολιασμού.”

Η Ακαδημία Centner έχει δεχθεί πυρκαγιά για τις αμφιλεγόμενες πολιτικές της στο παρελθόν, κυρίως για την αποστολή επιστολής στους γονείς πέρυσι ζητώντας τους να κρατήσουν τα παιδιά τους εκτός σχολείου για τουλάχιστον 30 ημέρες ή να περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι εάν επιλέξουν να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, γιατί “θα υπάρξει χρόνος για να μειωθεί η πιθανή μετάδοση ή απόρριψη σε άλλους.”

Η Shelley Slebrch και άλλοι θυμωμένοι γονείς και μέλη της κοινότητας διαμαρτύρονται μετά από μια συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου της κομητείας Loudoun που διακόπηκε από τη σχολική επιτροπή επειδή το πλήθος αρνήθηκε να ησυχάσει.

Όμως το σχολείο υπόσχεται μια «μοναδική προσέγγιση» στην εκπαίδευση, την οποία κάνει προωθώντας ένα μείγμα «κοινωνικής και συναισθηματικής μάθησης με επίλυση προβλημάτων και κριτική σκέψη». «Αντί να διδάσκουμε στους μαθητές τι να σκέφτονται, τους διδάσκουμε πώς να σκέφτονται», αναφέρει η ιστοσελίδα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here