Αυστραλία Όμικρον: Η Αυστραλία ξεπέρασε το φράγμα του 1 εκατ. μολύνσεων από Covid


Η Αυστραλία πρέπει να απωθήσει το ταχέως εξελισσόμενο ξέσπασμα της παραλλαγής Όμικρον, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον, καθώς οι μολύνσεις ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο. Αξίζει να σημειωθεί πως περισσότερες από τις μισές έλαβαν χώρα μόλις την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που έχει ασκήσει πίεση στα νοσοκομεία και τις αλυσίδες εφοδιασμού. Αν και τα επιθετικά lockdown και οι σκληροί έλεγχοι στα σύνορα περιόρισαν τις μολύνσεις νωρίτερα κατά την πανδημία, η Αυστραλία παλεύει τώρα με λοιμώξεις ρεκόρ στην προσπάθειά της να ζήσει με τον ιό, καταγράφοντας υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Τι συμβαίνει στην Αυστραλία;

Οι αυξανόμενες εισαγωγές στα νοσοκομεία ανάγκασαν τους αξιωματούχους να αποκαταστήσουν τους περιορισμούς σε ορισμένες πολιτείες, καθώς οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού λόγω ασθενειών ή απαιτήσεων απομόνωσης. Ο Μόρισον, που αντιμετωπίζει πιέσεις στην αρχή του εκλογικού έτους, σχεδιάζει αλλαγές στους κανόνες απομόνωσης για να επιτρέψει την εργασία στην παραγωγή και τη διανομή τροφίμων σε όσους έχουν έρθει σε στενή επαφή με ασυμπτωματικά κρούσματα.

“Η Όμικρον ορίζει μια αλλαγή ταχυτήτων και πρέπει να προχωρήσουμε”, είπε ο πρωθυπουργός σε ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης στην πρωτεύουσα, Καμπέρα. “Έχουμε δύο επιλογές εδώ: μπορούμε να προχωρήσουμε ή μπορούμε να κάνουμε lockdown. Εμείς επιθυμούμε να προχωρήσουμε”. Ο Μόρισον, ο οποίος θα υποβάλει τις προτάσεις του στους ηγέτες των κρατών σε συνεδρίαση του εθνικού υπουργικού συμβουλίου αυτή την εβδομάδα, σχεδιάζει να διευρύνει τελικά τις αλλαγές στις μεταφορές και σε άλλους βασικούς τομείς.

Παρόλο που η Αυστραλία αντιμετώπιζε σοβαρούς όγκους κρουσμάτων, το σύστημα υγείας ήταν πάντα επαρκές να τους αντιμετωπίζει, πρόσθεσε ο Morrison. Περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, έναντι 2.000 περίπου πριν από μια εβδομάδα. Τα κρούσματα στην Αυστραλία ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο τη Δευτέρα, με περισσότερα από τα μισά μόνο την τελευταία εβδομάδα. Τα προβλήματα ανεφοδιασμού θα μπορούσαν να επιμείνουν για άλλες τρεις εβδομάδες, δήλωσε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Woolworths, η οποία έχει έναν στους πέντε υπαλλήλους της σε καραντίνα.

Αυστηροί κανόνες και γκρίνια

Οι αυστηροί κανόνες για τα σύνορα της Αυστραλίας είναι και πάλι στη δημοσιότητα αφού ακύρωσε τη βίζα εισόδου για τον τενίστα Novak Djokovic λόγω ερωτημάτων σχετικά με την εξαίρεση του εμβολίου. Ο δικαστής που άκουσε τη νομική αμφισβήτηση του Τζόκοβιτς στην απόφαση για ανάκληση της βίζας του εξέφρασε ανησυχίες για τη μεταχείριση του Σέρβου από τους συνοριακούς αξιωματούχους κατά την άφιξή του. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι ο αριθμός των 67.000 μολύνσεων της Δευτέρας θα μπορούσε να είναι υποτιμημένος, καθώς οι αναφορές από ορισμένες πολιτείες δεν περιλαμβάνουν όσους βρέθηκαν θετικοί σε self test που έγιναν στο σπίτι.

Staff at the Nadi International Airport, Fiji commence the offloading of Australian humanitiatian aid stores from a RAAF C17A Globemaster aircraft.

Ο απολογισμός της Κυριακής ήταν κάτι λιγότερο από 100.000. Οι συνολικές μολύνσεις Covid-19 στην Αυστραλία άγγιξαν τα 1,04 εκατομμύρια από το πρώτο κρούσμα πριν από σχεδόν δύο χρόνια. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 2.387, αν και το κύμα Omicron έχει προκαλέσει λιγότερους θανάτους από προηγούμενα κρούσματα, με το 92% των ατόμων άνω των 16 ετών να έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου. Καθώς το αναμνηστικό της πρόγραμμα επιταχύνεται, η Αυστραλία άρχισε από τη Δευτέρα να εφαρμόζει εμβολιασμούς με τα εμβόλια της Pfizer για παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών.

 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ