Διευθυντής Περιεχομένου «Διανέοσις»: Πολύτιμο εργαλεία τα self test – Έχουν σώσει ζωές

«Νομίζω ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό το πόσο πολύτιμο εργαλείο έχουν αποδειχτεί τα self test» γράφειο ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος

Με ένα μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διευθυντής Περιεχομένου της «Διανέοσις», Θοδωρής Γεωργακόπουλος, αναφέρεται στη σημαντικότητα των self test.

«Νομίζω ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό το πόσο πολύτιμο εργαλείο έχουν αποδειχτεί τα self test. Έχουν σώσει ζωές -κυριολεκτικά», σημειώνει στο μήνυμά του ο κ. Γεωργακόπουλος, ημέρα επιστροφής των μαθητών στο σχολείο.

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, χθες, Κυριακή, σημειώθηκε ένας από τους μεγαλύτερους ελέγχους ταυτόχρονα στον πληθυσμό, κατά της COVID-19. Ειδικότερα, εξετάστηκαν 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι, τις προηγούμενες φορές στους ελέγχους για τα σχολεία ο αριθμός ήταν μικρότερος καθώς έκαναν έλεγχο μόνο οι ανεμβολίαστοι ενώ τώρα αυτό συνέβη και για τους εμβλιασμένους.

Τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν ήδη ανιχνευθεί μέσω self test περισσότερα από 15.000 εν δυνάμει κρούσματα, τα οποία δεν θα είχαν ανιχνευθεί αν τα σχολεία δεν λειτουργούσαν. Όλα αυτά τα χιλιάδες κρούσματα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς να έχουν ιδέα τα συγκεκριμένα πρόσωπα ότι είναι φορείς του ιού. Έτσι, καθένα εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του αυτοδιαγωνστικού τεστ είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στη σχολική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here