Στον Εισαγγελέα οι καταγγελίες για περιπολικά-«φαντάσματα» στη δυτική Αττική


Οι καταγγελίες για εικονικές περιπολίες στη δυτική Αττική έφτασαν στον Εισαγγελέα

Στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έφτασαν οι καταγγελίες για εικονικές περιπολίες στη δυτική Αττική.

Πρόκειται για τις καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες αστυνομικοί που εκτελούσαν κατά τις νυχτερινές ώρες (από τις 22.00 έως τις 6.00) καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας ή σκοπού Αστυνομικού Τμήματος εμφανίζονταν ταυτόχρονα να συμμετέχουν σε περιπολίες στη δυτική Αττική. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, οι αστυνομικοί που εκτελούσαν υπηρεσία στο Τμήμα (είτε ως αξιωματικοί υπηρεσίας είτε ως σκοποί) δηλώνονταν στα σχετικά έγγραφα ως μετέχοντες στις περιπολίες της βάρδιάς τους, με αποτέλεσμα στα σχετικά έγγραφα που παραδίδονται στο αρχηγείο να φαίνονται περισσότερες περιπολίες στη δυτική Αττική από αυτές που πραγματικά υπάρχουν.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάκης, δηλώνει ότι «επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, πρέπει να απασχολήσει την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να πέσει άπλετο φως στην συγκεκριμένη υπόθεση και φυσικά να αποτρέψει μιμητές στο μέλλον. Να διερευνηθούν όλα και για όλους, έτσι ώστε καμία σκιά να μην βαραίνει τον αστυνομικό που μέρα νύχτα εργάζεται με φιλότιμο και αφοσίωση στο καθήκον».

Σε σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής αναφέρει:

«Η ένωσή μας με αφορμή καταγγελίες συναδέλφων σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις αστυνομικές υπηρεσίες (έλλειψη δύναμης) όσο και για τα περιπολικά «φαντάσματα» που κάποιος ή κάποιοι επινόησαν να περιπολούν δήθεν και να αστυνομεύουν τη Δυτική Αττική, και αφού δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από πλευράς του Αρχηγείου για τις εν λόγω καταγγελίες, ενημέρωσε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να τις διερευνήσει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Απευθυνθήκαμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη διότι είναι πράγματι ο θεσμός που ο καθένας μπορεί να ακουμπήσει με εμπιστοσύνη».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ