Νόβακ Τζόκοβιτς: Ελεύθερος… μέχρι νεωτέρας ο Σέρβος τενίστας – Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στη Μελβούρνη


Ελεύθερος είναι πλέον ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά τη δικαίωσή του στο δικαστήριο. Η αυστραλιανή κυβέρνηση καθυστερεί προς το παρόν τουλάχιστον την απόφαση για το μέλλον του πρωταθλητή. Αναμένεται συνέντευξη Τύπου της οικογένειας Τζόκοβιτς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 15.00 ώρα Ελλάδος δήλωσε ο πατέρας του στο BBC. Ο Σρτζάν Τζόκοβιτς είπε ότι ο γιος του θα συμμετάσχει σε μια προγραμματισμένη οικογενειακή συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα εκτυλίχθηκανσκηνές χάους έξω από τα γραφεία των δικηγόρων του Σέρβου πρωταθλητή του τένις στη Μελβούρνη καθώς ένα μαύρο αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια που εγκατέλειψε το κτήριο, κατακλύστηκε από τους θαυμαστές του Τζόκοβιτς.

Η κατάσταση βγήκε γρήγορα εκτός ελέγχου, με την αστυνομία να χρησιμοποιεί σπρέι πιπεριού στους διαδηλωτές που εμπόδιζαν την πορεία αυτοκινήτου. Πολλοί απο αυτούς πέταξαν μπουκάλια νερού και εμφανίστηκαν να βιαιοπραγούν ενάντια στους φρουρούς ασφαλείας.

Το πλήθος φώναζε «Free Nole» -όπως ειναι γνωστός ο αθλητής- ενώ τουλάχιστον ένας οπαδός του εμφανίστηκε να πηδά στην οροφή του αυτοκινήτου. Άγνωστο παραμένει αν ο Τζόκοβιτς ήταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Οι οπαδοί του άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το γραφείο των δικηγόρων απο νωρίς σήμερα το πρωί, καθώς ο παίκτης κέρδισε τη δικαστική μάχη για να παραμείνει στην Αυστραλία και να αγωνιστεί στο Australia Open.

Ο Τζόκοβιτς κέρδισε την έφεσή του κατά της ακύρωσης της βίζας του, με το δικαστή να αποφασίζει οτι προς το παρόν επιτρέπεται να παραμείνει στη χώρα. Οι συνοριοφύλακες έκρινε δεν ακολούθησαν τις σωστές διαδικασίες όταν ο σταρ του τένις έφτασε την περασμένη εβδομάδα και δεν του έδωσαν χρόνο να στοιχειοθετήσει την απάντησή του.

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ είχε στη διάθεσή του τέσσερις ώρες μετά την απόφαση του δικαστή να αποφασίσει εάν θα ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του Τζόκοβιτς, όσο ο παίκτης βρισκόταν υπό κράτηση. Ο χρόνος όμως έχει πλέον παρέλθει και σημαίνει ότι είναι ελεύθερος να φύγει.

Το δράμα ωστόσο αναφέρουν τα διεθνή Μέσα, μπορεί να μην έχει τελειώσει. Το παράθυρο των τεσσάρων ωρών υφίσταται μόνο εάν η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να κρατήσει εκ νέου τον Τζόκοβιτς για ανάκριση, κάτι που δεν συνέβη.

Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στην εξουσία της κυβέρνησης να ακυρώσει τη βίζα, μπορεί να γίνει όποτε νιώσει την απαραίτητη ικανοποίηση ότι υπάρχει λόγος να το κάνει και είναι προς το δημόσιο συμφέρον.

Εκπρόσωπος του υπουργού Μετανάστευσης είπε: «Παραμένει στη διακριτική ευχέρεια του υπουργού να εξετάσει το ενδεχόμενο ακύρωσης της βίζα του κ.Τζόκοβιτς υπό την προσωπική του εξουσία ακύρωσης σύμφωνα με το άρθρο 133C(3) του Migration Act. Αυτή τη στιγμή ο υπουργός εξετάζει το θέμα και η διαδικασία παραμένει σε εξέλιξη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ