Ξηροί καρποί: Πώς ξεφλουδίζουμε και καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς;


Οι ξηροί καρποί αποτελούν πολύτιμη πηγή θρεπτικών συστατικών και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να τους προσθέσουμε στη διατροφή μας! Είναι αποδεδειγμένο ότι συμβάλλουν θετικά στον οργανισμό μας, καθώς μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, βοηθούν στον έλεγχο του βάρους και μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου. Βέβαια, η κατανάλωση ξηρών καρπών σε καθημερινή βάση αμφισβητείται από πολλούς καταναλωτές. Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει η φήμη πως είναι πλούσιοι σε θερμίδες. Είναι απαραίτητο να τους εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή, καθώς είναι
γεμάτοι σε πρωτεΐνες, ακόρεστα λιπαρά και βιταμίνες. Το μόνο που χρειάζεται να προσέχουμε για να μην παχύνουμε είναι οι ποσότητά τους.

Η συνιστώμενη ποσότητα κατανάλωσης είναι μία χούφτα (9 -10) ξηροί καρποί καθημερινά. Ωστόσο, οι ξηροί καρποί δεν τρώγονται μόνο σκέτοι! Μπορείς να τους προσθέσεις στα γλυκά σου ή ακόμα και στα φαγητά! Για τον λόγο αυτό, πολλοί τους ξεφλουδίζουν κι έπειτα τους καβουρδίζουν! Θέλεις να μάθεις το πώς; Η διαδικασία είναι πολύ απλή και είμαι σίγουρη πως θα σε καταπλήξει! Ξεφλούδισμα και καβούρδισμα ξηρών καρπών σε λίγα μόνο λεπτά! Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να ξεφλουδίσουμε τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια. Η διαδικασία είναι εύκολη!

Εκτέλεση ξεφλουδίσματος

1. Παίρνουμε όσα φουντούκια/ αμύγδαλα θέλουμε για τη συνταγή μας.
2. Προσθέτουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει.
3. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και φροντίζουμε το νερό να τους σκεπάζει. Σε 2
λεπτά τους απομακρύνουμε από τη φωτιά και τους στραγγίζουμε.
4. Τους ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για να κρυώσουν.
5. Έπειτα, τους στραγγίζουμε πολύ καλά.
6. Τους πιάνουμε έναν – έναν με τα δάχτυλά μας και αφαιρούμε τη “σάρκα”.

Εκτέλεση καβουρδίσματος

1. Σε ένα ταψί, προσθέτουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς.
2. Ψήνουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς κελσίου μέχρι να πάρουν χρώμα.

Tip: Αν θέλεις να τους καβουρδίσεις πιο γρήγορα, τοποθέτησέ τους σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρισέ τους μέχρι να πάρουν χρώμα. Αξίζει να καβουρδίσουμε τους ξηρούς καρπούς μας, καθώς αποτελεί εξαιρετική προσθήκη σε κάθε συνταγή που απαιτεί ξηρούς καρπούς. Το ψήσιμο των ξηρών καρπών ενισχύει τη γεύση τους, επειδή αναδεικνύονται τα φυσικά τους έλαια και ενισχύεται η υφή τους.
Γίνονται πιο τραγανά και πιο νόστιμα! Δοκιμάστε τους και καβουρδισμένους λοιπόν!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ