Κακοκαιρία στην Κύπρο: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Λεμεσό

Η κακοκαιρία χτυπά την Κύπρο – Ποτάμια μετατράπηκαν δρόμοι σε πολλές περιοχές του νησιού, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών 

Καταρρακτώδεις βροχές και χαλαζόπτωση σημειώνονται στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού, ενώ καταρρακτώδεις βροχές σημειώνονται στον αυτοκινητόδρομο Κοφίνου-Λευκωσίας, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να είναι ολισθηρό και η ορατότητα περιορισμένη.

Βροχές σημειώνονται σε όλες τις επαρχίες.

Μέσω της ανακοίνωσή της η Αστυνομία συστήνει “ιδιαίτερη προσοχή σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο, ενώ καλούνται οι οδηγοί οχημάτων να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας του οχήματός τους και να δίνουν προτεραιότητα σε άλλους διερχόμενους οδηγούς όπου χρειαστεί”.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν και ως εκ τούτου προτρέπεται το κοινό πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, μέσω και των ανακοινώσεων της Αστυνομίας.

Χιονόπτωση σημειώθηκε σε περιοχές του Τροόδους, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να έχουν καταστεί ολισθηρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, “από τις κύριες οδικές αρτηρίες, ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι Καρβουνά-Τροόδους, Πλατρών-Τροόδους και Προδρόμου-Πλατρών, Προδρόμου-Τροόδους, Κακοπετριάς-Pinewood, Πεδουλά-Pinewood και Πεδουλά-Προδρόμου”.

Στην ευρύτερη περιοχή Τροόδους επικρατεί και πυκνή ομίχλη, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι περιορισμένη. Κατολισθήσεις όγκων χώματος έχουν σημειωθεί σε διάφορα σημεία του δρόμου Καλού Χωριού – Γουρρίου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση λόγω παρατεταμένης και παροδικά ισχυρής βροχόπτωσης, με ισχύ μέχρι τις 10 το πρωί, της Τρίτης 11 Ιανουαρίου.

Στην ανακοίνωσή της η Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει ότι “συνδυασμός τοπικά παρατεταμένων και παροδικά ισχυρών βροχών αναμένεται να συνεχίσει να επηρεάζει κατά διαστήματα την περιοχή ενώ η συνολική βροχόπτωση τοπικά πιθανό να κυμανθεί μεταξύ 85 και 110 χιλιοστών το εικοσιτετράωρο”.

ΠΗΓΗ: alphanews.live

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here