Αύξηση λίμπιντο: Πώς να τονώσετε τη libido σας για μεγαλύτερη απόλαυση στο σεξ


Μειωμένη λίμπιντο μπορεί να έχει ο καθένας, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας.  Πολλές γυναίκες έχουν προβλήματα με τη λίμπιντο τους μετά την εγκυμοσύνη και κατά την διάρκεια του θηλασμού. Η λίμπιντο μπορεί επίσης να είναι χαμηλή λόγω άγχους, στρες ή ορμονικής ανισορροπίας, εξαιτίας αλλαγών που συμβαίνουν ή έχουν συμβεί στο σώμα σας. Όποιος κι αν είναι ο λόγος για τη μειωμένη λίμπιντό σας, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να την αυξήσετε. 

Συμβουλές για την τόνωση της libido σας

  • Ασκηθείτε περισσότερο:  Ένας πιθανός λόγος για την έλλειψη σεξουαλικής σας ορμής, μπορεί να είναι η έλλειψη άσκησης. Η άσκηση είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας σας και ο γιατρός σας μπορεί να σας προτείνει να την προσθέσετε στην καθημερινότητα σας, ώστε να αυξήσετε τη λίμπιντό σας.
  • Αντιμετωπίστε το άγχος:  Το να μάθετε να χειρίζεστε το άγχος σας με θετικό τρόπο μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τη σεξουαλική σας ορμή. Ο διαλογισμός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε το στρες, το οποίο μερικές φορές, μπορεί να είναι ένδειξη ότι είναι καιρός να κάνετε κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας. Όταν έχετε έναν υγιή τρόπο διαχείρισης του άγχους σας, μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας να χαλαρώσει και έτσι να αυξηθεί η λίμπιντό σας.
  • Μιλήστε με τον σύντροφό σας:  Το να έχετε μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση με τον σύντροφό σας μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να απομακρύνετε τυχόν ανησυχίες από το μυαλό σας και να αντιμετωπίσετε τυχόν τρέχοντα προβλήματα. Δοκιμάστε να αφιερώσετε 20 λεπτά για να μιλήσετε με τον σύντροφό σας, κλείνοντας κινητά και τηλεόραση. Η επικοινωνία μπορεί να φέρει τον σύντροφό σας πιο κοντά σας και έτσι να τον ενημερώσετε εάν λείπει κάτι από την σεξουαλική σας ζωή.
  • Ενισχύστε την ερωτική σας ζωή:  Εάν η σεξουαλική σας ζωή είναι βαρετή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η λίμπιντο σας να πέσει στα πατώματα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να βελτιώσετε την ερωτική σας ζωή προσθέτοντας κάτι νέο στην σεξουαλική σας ρουτίνα.
  • Κοιμηθείτε πολύ: Ένας άστατος τρόπος ζωής μπορεί να δυσκολέψει τον καλό ύπνο, κάνοντάς σας να νιώθετε κουρασμένοι και αγχωμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός ώστε να λειτουργεί το σώμα σας σωστά και με κανονικούς ρυθμούς. Κατά συνέπεια, ο επαρκής ύπνος μπορεί να βοηθήσει πολύ στην αύξηση της σεξουαλικής σας ορμής.

Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την σεξουαλική σας ορμή, αυτά τα 5 πράγματα μπορεί να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τη λίμπιντό σας, βοηθώντας σας να επιτύχετε μια υγιή και ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή, χωρίς άγχος. 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ