Γαλλία κορωνοϊός σχολείο: Χαλάρωση του πρωτοκόλλου στα σχολεία παρά την έξαρση κρουσμάτων


Γαλλία κορωνοϊός σχολείο:  Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα σχεδόν 94.000 νέα κρούσματα της Covid-19, ανεβάζοντας τον καθημερινό μέσο όρο των προηγούμενων επτά ημερών σε νέο υψηλό της τάξης των 269.614, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, τη 14η συνεχή ημέρα που ο συγκεκριμένος δείκτης παρουσιάζει αύξηση. Πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε Δευτέρα ο αριθμός των νέων μολύνσεων που ανακοινώνονται είναι σημαντικά μικρότερος σε σύγκριση με άλλες ημέρες, εξαιτίας καθυστερημένων αναφορών το Σαββατοκύριακο. Τις προηγούμενες επτά ημέρες οι καθημερινές μολύνσεις ξεπέρασαν τρεις φορές τις 300.000 και την Κυριακή ήταν περισσότερες από 296.000.

Χαλάρωση του πρωτοκόλλου για τα τεστ στους μαθητές 

Οι μαθητές θα μπορούν να κάνουν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests) αντί για μοριακά (PCR), καθώς η αύξηση των μολύνσεων της Covid-19 έχει καταστήσει πιο επιβαρυμένο το υγειονομικό πρωτόκολλο στον εκπαιδευτικό τομέα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ, σήμερα Δευτέρα. «Αυτό αναμένεται να έχει αντίκτυπο στις ουρές αναμονής (έξω από τα φαρμακεία)», δήλωσε ο κ. Καστέξ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Αλλαγή στο πρωτόκολλο

Τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών ζητούν την αναθεώρηση του πρωτοκόλλου με την επιστροφή στον προστατευτικό κανόνα «ένα θετικό κρούσμα = κλείσιμο της τάξης», την απομόνωση κρουσμάτων λόγω ενδοοικογενειακής επαφής και μια πολιτική συστηματικών εβδομαδιαίων προληπτικών τεστ.

Το προσωπικό πρέπει να είναι εξοπλισμένο τώρα με χειρουργικές μάσκες και FFP2 για όσους το επιθυμούν, πρέπει να παρέχονται αυτοδιαγνωστικά τεστ σε αυτούς και οι αίθουσες διδασκαλίας και τα catering να είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες CO2. Σύμφωνα με την Ένωση  Snuipp, «ο υπουργός ισχυρίζεται ότι θα κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά, αλλά η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει την υποδοχή των μαθητών και να επιτρέψει στους γονείς να πάνε στη δουλειά, σε βάρος της υγείας του προσωπικού, των παιδιών, των οικογενειών τους. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, διευθυντές και δάσκαλοι δεν μπορούν πλέον να εκτελούν σωστά τα διδακτικά τους καθήκοντα».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ