Πλεύρης: Θα εξετάσουμε αποκλιμάκωση των μέτρων όπου μπορεί να υπάρξει στα γήπεδα και εστίαση

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, άφησε ανοιχτό παράθυρο για αποκλιμάκωση των μέτρων που επιβλήθηκαν για την εορταστική περίοδο

Για το ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης των μέτρων όπως για παράδειγμα στην εστίαση και τα γήπεδα μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το πρωί της Τρίτης αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο αυτό να συμβεί άμεσα μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων την Τετάρτη.

«Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα υπό την έννοια ότι η μεταδοτικότητα της Όμικρον δείχνει μια κυκλική πορεία. Τα πολύ περιοριστικά μέτρα δεν έχουν απόδοση» είπε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν χρειάζεται επιπλέον μέτρα».

«Υπήρξαν μέτρα που ελήφθησαν με γνώμονα την εορταστική περίοδο όπως η μουσική. Θα συζητήσουμε αν τα μέτρα αυτά που είχαν στόχευση να περιορίσουν κάποια πάρτι έχουν κάποιο νόημα. Η εκτίμησή μας είναι να μείνουμε σε αυτή τη φιλοσοφία αλλά όπου μπορεί να υπάρξει αποκλιμάκωση όπως για παράδειγμα να μην έχουμε αυστηρό αριθμό 1.000 ατόμων στα γήπεδα ή την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ωστόσο, όπως είπε, «αν η επιτροπή εισηγηθεί ότι πρέπει να παραμείνουμε για παραπάνω χρόνο αυτό θα εκτιμηθεί».

Πλεύρης για επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε και για τις σκέψεις που υπάρχουν σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και πρακτικά επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να «πάει πίσω» η εφαρμογή του μέτρου για τους άνω των 50 ετών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης εξηγώντας γιατί πέφτει το βάρος στις αναμνηστικές δόσεις είπε ότι «έχουμε δει ότι η πρώτη δόση έχει αποτέλεσμα μετά από περίπου έναν μήνα ενώ η τρίτη δόση έχει άμεση ανταπόκριση».

«Η υποχρεωτικότητα θα έχει ηλικιακά χαρακτηριστικά αλλά πρώτα θέλουμε να δούμε την εφαρμογή της στους 60 και άνω από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου οπότε θα έχουμε και τις διοικητικές κυρώσεις (σ.σ. το πρόστιμο των 100 ευρώ)» είπε ο Θάνος Πλεύρης και διεμήνυσε ότι «θα υπάρξουν πρόστιμα από την πρώτη ημέρα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here