Βρετανία: Σάλος από τις νέες αποκαλύψεις- 100 καλεσμένους είχε η Downing Street εν μέσω lockdown


Βρετανία: Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν νέες αποκαλύψεις για τα πάρτι που διοργάνωνε η Nτάουνινγκ Στριτ εν μέσω του αυστηρού lockdown το 2020

Περίπου 100 άτομα προσκλήθηκαν σε μια χαλαρή εκδήλωση στον κήπο της Downing Street, όπου ο καθένας μπορούσε να φέρει το δικό του ποτό, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown.

Μάρτυρες είπαν στο BBC ότι ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του ήταν μεταξύ των περίπου 30 ατόμων που παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση στις 20 Μαΐου του 2020. Όμως ο Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν πράγματι ήταν ανάμεσα σε εκείνους που είχαν δώσει το παρών.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία είπε ότι ήταν σε επαφή με την κυβέρνηση για «εκτεταμένες αναφορές σχετικά με εικαζόμενες παραβιάσεις» των κανόνων για την αναχαίτιση της Covid-19.

Το email που καίει την κυβέρνηση

Ένα email, που ήρθε στο φως από το ITV News, προσκαλεί τους ανθρώπους να «πάνε για…κοινωνικά αποστασιοποιημένα ποτά στον κήπο της Ντάουνιγκ Στριτσήμερα το βράδυ». Στάλθηκε όταν εξακολουθούσαν να ισχύουν οι περιορισμοί σε μία από τις πιο δύσκολες φάσεις της πανδημίας.

Δώδεκα ημέρες αργότερα – την 1η Ιουνίου – οι κανόνες στην Αγγλία χαλάρωσαν ώστε να επιτρέπεται σε ομάδες έως έξι ατόμων να συναντώνται έξω. Οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί λένε ότι ο πρωθυπουργός θα κληθεί να απαντήσει σε «σοβαρά ερωτήματα» εάν αποκαλυφθεί ότι παρευρέθηκε.

Ωστόσο, η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει, καθώς είπε ότι η συγκέντρωση -όπως και άλλες που αναφέρθηκαν ότι έγιναν υπό περιορισμούς για τον κορωνοϊό το 2020- εξετάζεται τώρα ως μέρος μιας συνεχιζόμενης ανεξάρτητης έρευνας.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες ζήτησαν αστυνομική έρευνα και ένας εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας είπε ότι η υπηρεσία «γνωρίζει εκτεταμένες αναφορές σχετικά με εικαζόμενες παραβιάσεις των Κανονισμών Προστασίας Υγείας στην Ντάουνινγκ Στριτ στις 20 Μαΐου 2020 και είναι σε επαφή με το Υπουργικό Συμβούλιο», το οποίο επιβλέπει την κυβερνητική πολιτική.

Το πάρτι της 20ης Μαΐου ήρθε στο φως για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα σε ένα blog του πρώην συμβούλου του πρωθυπουργού Nτόμινικ Κάμινγκς. Το ITV News δημοσίευσε για πρώτη φορά την πλήρη πρόσκληση μέσω email που εστάλη εκ μέρους του γραμματέα του πρωθυπουργού Martin Reynolds.

«Μετά από μια απίστευτα πολυάσχολη περίοδο, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραίο να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον υπέροχο καιρό και να πιούμε μερικά ποτά κοινωνικά αποστασιοποιημένα στον κήπο του αριθμού 10 της Ντάουνιγκ Στριτ σήμερα το βράδυ», αναφέρει το email.

«Παρακαλώ ελάτε μαζί μας από τις 6 μ.μ. και φέρτε το δικό σας ποτό». Την ίδια ακριβώς ημέρα με τη συγκέντρωση, ο τότε υπουργός Πολιτισμού, Όλιβερ Ντάουντεν, στην ενημέρωση για τον κορονοϊό της Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωνε ότι άλλοι 363 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν πεθάνει τις προηγούμενες 24 ώρες.

Στην ενημέρωση, είχε πει χαρακτηριστικά «Μπορείτε να συναντήσετε ένα άτομο εκτός του νοικοκυριού σας σε έναν υπαίθριο, δημόσιο χώρο, με την προϋπόθεση να μείνετε δύο μέτρα μακριά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ