“Πράσινο” φως για την 4η δόση εμβολίου δίνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Το «πράσινο φως» έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους. Τα συστήματα που θα υποστηρίξουν τη διαδικασία είναι έτοιμα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η Επιτροπή συνεδρίασε την σήμερα Τρίτη (11/1) και τα μέλη της έδωσαν τη συναίνεσή τους για να αρχίσουν οι εμβολιασμοί σε όλους όσοι είναι ανοσοκατεσταλμένοι (μεταμοσχευμένοι, καρκινοπαθείς κ.α.) οι οποίοι χάνουν αντισώματα. Το 4ο κατά σειρά εμβόλιο θα χορηγείται στους τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με την Τρίτη δόση.

“Τα συστήματα είναι έτοιμα”, όπως ανέφερε νωρίτερα στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ, ο γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Αναφέρθηκε, επίσης, στο γεγονός πως υπάρχουν πολίτες που έλαβαν μήνυμα για προγραμματισμό τέταρτης δόσης, μετά την αναμνηστική δόση τους, λέγοντας πως πρόκειται προφανώς για άτομα που ανήκουν στους ανοσοκατεσταλμένους.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως: «Η τέταρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν η μετάλλαξη Όμικρον θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου» και δήλωσε αισιόδοξος πως «δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here