Βορίδης: Δεν υπάρχει πρόβλημα σε υπηρεσίες Δημοσίου από τις απουσίες λόγω Όμικρον


Ο Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε αν έχει επηρεαστεί ο δημόσιος τομέας από τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον.

O υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, δήλωσε ότι «Δεν υπάρχει πρόβλημα στις υπηρεσίες του Δημοσίου απο απουσίες υπαλλήλων εξ αιτίας της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον».

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3, ξεκαθάρισε ότι θα επιβληθεί το πρόστιμο στους μη εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών. Μάλιστα, επισήμανε ότι «πρόκειται για σωστό μέτρο καθώς οι σοβαρές νοσήσεις αφορούν κυρίως τη συγκεκριμένη ομάδα πολιτών».

Αναφορικά με τις αναστολές εργασίας για τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς, δήλωσε ότι ισχύουν μέχρι τις 31 Μαρτίου και θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για το τι θα γίνει στη συνέχεια.

Όπως είπε, το Υπουργείο Υγείας συζητά να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εργαζομενους προκειμένου να προσληφθούν σε υγειονομική υπηρεσία, λέγοντας ότι για ορισμένα επαγγέλματα υγειονομικού ενδιαφέροντος υπάρχουν και συγκεκριμένες υγειονομικές υποθέσεις.

Ο κ. Βορίδης ότι αυτό είναι ένα μέτρο που θα πρέπει να αποφασιστεί το ερχόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εσωτερικών από την πλευρά του θα πρέπει να διασφαλίσει ότι δε θα υπάρξει διαταραχή υπηρεσίας.

Ακόμη, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι τα δύο υπουργεία έχουν ήδη συζητήσει το ζήτημα και απο κοινού θα δουν το νομικό πλαίσιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ