Φιλοδοξία και θετική διάθεση πάνε μαζί;

Πώς μπορείτε να είστε φιλόδοξοι και παράλληλα ικανοποιημένοι;

Ακούγεται οξύμωρο, αλλά είναι δυνατό να είστε τόσο φιλόδοξοι, όσο και ικανοποιημένοι. Μπορείτε να αγαπάτε τη ζωή σας και να είστε αφοσιωμένοι στην αναδημιουργία της. Πώς;

Πάρτε χρόνο για να γιορτάσετε ό,τι έχετε πετύχει

Κάντε λίστες (νοητές ή γραπτές) με τα πράγματα που έχουν πάει καλά, με τα σημαντικά μαθήματα που έχετε πάρει και με ό,τι έχετε ήδη πετύχει. Μην συγκρίνεστε με τους άλλους, μην βάζετε τρικλοποδιά στον εαυτό σας και σίγουρα μην βυθίζεστε μέσα στο χάος όλων των πραγμάτων που έχουν να γίνουν ακόμα. Εστιάστε επιτέλους σε όλα όσα έχουν ήδη γίνει. Δώστε συγχαρητήρια στον εαυτό σας, γιορτάζοντας την τελευταία σας επιτυχία.

Ενσυνειδητότητα

Έχετε μάλλον ακούσει αυτή τη λέξη τόσες φορές που αρχίζει να χάνει τη σημασία της, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο εσωτερικός διάλογος και η ενσυνειδητότητα αποτελούν σχεδόν πάντα το κλειδί για να βρείτε ικανοποίηση στο τώρα και να αναγνωρίσετε τις συμπεριφορές που είναι έτοιμες να γίνουν δυσλειτουργικές.

Απομακρυνθείτε για λίγο από τον ακούραστο αγώνα σας, συγκεντρωνόμενοι μόνο στο πού και πώς είστε στη στιγμή. Αποκτήστε δηλαδή επίγνωση στο παρόν. Όταν πιάνετε τον εαυτό σας να οργανώνει πράγματα για το μέλλον, κοιτάξτε γύρω σας, τον διπλανό σας, αποκτήστε οπτική επαφή και χαμογελάστε.

Εξασκήστε την καλοσύνη

Η φιλοδοξία μπορεί να καλλιεργήσει έναν έντονο ανταγωνισμό που μας κρατά αποσυνδεδεμένους από τους άλλους. Μην πέφτετε στην παγίδα να βλέπετε συνεχώς τους άλλους εχθρικά, ανταγωνιστικά. Όλοι συνδεόμαστε με κάποιο τρόπο και χρειαζόμαστε τους άλλους. Οπότε θα μας κάνει καλό να θρέψουμε τις σχέσεις μας, να νιώσουμε τη ζεστασιά της καλοσύνης και τα οφέλη της βαθιάς αλληλεπίδρασης, η οποία θα μας ικανοποιήσει με έναν τρόπο που κανένας στόχος δεν θα καταφέρει ποτέ.

Γίνετε διασκεδαστικοί

Προσοχή, εδώ δεν λέμε απλά «διασκεδάστε». Δεν χρειάζεται απλά να διασκεδάσετε, αλλά να γίνετε οι ίδιοι διασκεδαστικοί, ευχάριστοι. Θυμηθείτε τα πράγματα που κάποτε σας έφερναν χαρά ή βγείτε έξω και δοκιμάστε καινούρια. Ξεκινήστε μια νέα περιπέτεια που δεν σχετίζεται με την καριέρα και τις φιλοδοξίες σας.

Για το μικρόβιο της φιλοδοξίας, όλα αυτά μπορεί να ακούγονται ανούσια και «σπατάλη χρόνου», αλλά δεν είναι. Η βίωση της χαράς και του ενθουσιασμού είναι ο πραγματικός σκοπός της ζωής. Γιατί όταν μεγαλώσετε, δεν θα σκέφτεστε απλά τα βιβλία που έχετε εκδώσει ή τα χρήματα που θα έχετε βγάλει. Θα σκέφτεστε τις στιγμές, τις ευχάριστες αναμνήσεις και τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here