Οι φίλοι των ηλεκτρικών eco cars είχαν συνάντηση στην Πάτρα (vid)


Τα οικολογικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που τα φορτίζεις με μπαταρία λες και είναι κινητά, μπορεί να είναι ακόμα άγνωστα στην Πάτρα, όμως στο εξωτερικό εξαπλώνονται συνεχώς.

Πρόκειται για το σύγχρονο τρόπο μεταφοράς που είναι απόλυτα οικολογικός και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, εφόσον υπάρξει η ανάλογη ανάπτυξή τους στα μεγάλα αστικά κέντρα, θα λύσουν το πρόβλημα της μόλυνσης, αλλά και το κυκλοφοριακό για πολλές πόλεις μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Στην Πάτρα είμαστε βέβαια ακόμα λίγο πίσω και σε αυτό τον τομέα. Μόλις τρεις με τέσσερις είναι οι Πατρινοί που διαθέτουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και έτσι σπάνια μπορούμε να το δούμε στους δρόμους αυτής της πόλης.

Όμως το θετικό είναι ότι η φήμη τους έχει εξαπλωθεί και υπάρχει κόσμος που ακόμα και αν δεν τα γνωρίζει, βλέπει με θετικό μάτι το εγχείρημα και την προσπάθεια που γίνεται.

Έτσι, πριν από λίγο χρονικό διάστημα, έγινε στην Πάτρα η πρώτη συνάντηση φίλων ηλεκτρικών οχημάτων, όχι μόνο από την πόλη μας, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Στη συνάντηση, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν ακόμα περισσότερα πράγματα για τα ηλεκτρικά οικολογικά αυτοκίνητα, να τα οδηγήσουν, να κάνουν ορισμένα test drive, αλλά και συγκρίσεις, αποκτώντας έτσι σημαντικές εμπειρίες πάνω σε ένα τομέα που σίγουρα θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια.

Ή τουλάχιστον αυτό ελπίζουμε. Γιατί για φανταστείτε μία Πάτρα με δεκάδες οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, πως θα ήταν; Ούτε κυκλοφοριακό θα είχαμε, ούτε παράνομη στάθμευση και σίγουρα θα υπήρχε μία εύκολη προσαρμογή στο σχέδιο που έχει η πόλη για την ανάδειξη του κέντρου της ως χώρο αναψυχής, περιπάτου και ποδηλάτου.



ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ