Φτιάξατε πολλά μπισκότα; Ας δούμε πώς τα καταψύχουμε σωστά!


Η περίοδος του χειμώνα και κυρίως των γιορτών είναι ευκαιρία για να δείξουμε τις ικανότητες μας… στα μπισκότα κάθε είδους! Όμως, τελικά, μπορεί να φτιάξατε πολλά και δεν είναι πλέον ωραία όταν μπαγιατεύουν… Ή πάλι, θέλετε να φτιάξετε μία μεγαλύτερη δόση και να ξεμπερδεύετε… Το μυστικό είναι να τα βάλετε στην κατάψυξη και να τα έχετε έτοιμα και φρέσκα για κάθε ώρα ανάγκης…

Τα μπισκότα που καταψύχονται εύκολα και σωστά είναι γενικά τα πιο λεπτά και σίγουρα, όχι αυτά που έχουν γέμιση ή διακόσμηση από πάνω. Αν σκοπεύετε να παγώσετε μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας, μην ξεχνάτε ότι ναι μεν θα έχουν καλή γεύση μετά την απόψυξη, αλλά μπορεί να αποκτήσουν μια λευκή χροιά από πάνω που πιθανόν να μην σας αρέσει.

Ας δούμε λοιπόν, τα βήματα για να καταψύξετε σωστά τα μπισκότα σας, έτσι ώστε να είναι τόσο νόστιμα, όσο ακριβώς μόλις τα βγάλατε από τον φούρνο!

Φτιάξατε πολλά μπισκότα; Ας δούμε πώς τα καταψύξουμε σωστά!

Βήμα 1: Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν
Μόλις τελειώσετε το ψήσιμο των μπισκότων σας, αφήστε τα να κρυώσουν για 1-2 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα, φροντίζοντας να είναι σε μία στρώση για να μην σπάσουν. Τα μπισκότα πρέπει να κρυώσουν εντελώς πριν τα τοποθετήσετε στην κατάψυξη.

Βήμα 2: Προετοιμασία αποθήκευσης
Στρώστε σε ένα τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο πλαστικό σκεύος με αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετήστε μία σειρά μπισκότα και συνεχίστε εναλλάξ με το αλουμινόχαρτο και σειρά μπισκότα.

Βήμα 3: Έτοιμα για την κατάψυξη
Αφού βάλετε όλα τα μπισκότα στο πλαστικό δοχείο σας, κλείστε το πολύ καλά με το καπάκι του. Τοποθετήστε το στην κατάψυξη και είστε έτοιμες! Τα σωστά αποθηκευμένα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν έως και δύο μήνες στην κατάψυξη.

«Επαγγελματικές» συμβουλές:
Αφήστε αποστάσεις ανάμεσά τους στην τοποθέτησή τους στο πλαστικό δοχείο, ώστε να μην κρυσταλλιάσουν και κολλήσουν μεταξύ τους. Δεν θα αλλάξει η γεύση τους, αλλά θα αλλάξει η εμφάνισή τους.

Βάλτε μία ετικέτα το δοχείο σας με το είδος των μπισκότων και την ημερομηνία ψησίματος για να ξέρετε εύκολα την ημερομηνία που πρέπει να καταναλωθούν.

Βήμα 4: Χρόνος απόψυξης
Όταν αποφασίσετε ότι θέλετε να φάτε τα μπισκότα σας, απλά τα βγάζετε από την κατάψυξη και τα αφήνετε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και μάλιστα καλύτερα να τα ακουμπήσετε πάνω σε σχάρα. (Αν τα αφήσετε μέσα στο δοχείο που ήταν στην κατάψυξη, μπορεί να κάνουν μία στρώση υγρασίας και να «κολλάνε».

Μετά από λίγες ώρες, τα μπισκότα θα είναι έτοιμα για κατανάλωση. Αν όμως τα θέλετε ζεστά ή σαν ολόφρεσκα, τοποθετήστε στη σχάρα ή στη λαμαρίνα του φούρνου ένα αντικολλητικό χαρτί και τα ζεσταίνετε στους 130°C για 10 έως 15 λεπτά.

Απολαύστε τα!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ