Δήμαρχος Φλώρινας: «Έχουμε τρομοκρατηθεί στην κυριολεξία – Βιώνουμε πολύ δύσκολες ώρες»


Τρομακτικές ώρες βιώνουν οι κάτοικοι της Φλώρινας, τόσο από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις, όσο και από την κακοκαιρία που έχει ντύσει στα «λευκά» όλη την πόλη – Τι δήλωσε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, κηρύχθηκαν σήμερα οι σεισμόπληκτες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Οι σεισμικές δονήσεις συνεχίζουν να ταρακουνούν την πόλη προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εκτός από τον ρυθμό των ρίχτερ πλήττονται και από την νέα κακοκαιρία «Διομήδης», που έχει βάλει στο «ψυγείο» όλο το Νομό.

Ο δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, μίλησε σε δραματικούς τόνους στο Newsbomb.gr, λέγοντας πως, «η λέξη ανησυχία δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που ζούμε, έχουμε τρομοκρατηθεί όλοι, βιώνουμε πολύ δύσκολες ώρες, έχουμε μέτωπα παντού. Μετά τον ισχυρό σεισμό καθημερινά έχουμε ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις που γίνονται αισθητές σε όλο το Νομό. Υπάρχουν υλικές ζημίες, περίπου 65 σπίτια χρήζουν επισκευή. Όλο αυτό που συμβαίνει έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχολογία μας. Πότε ξανά στο παρελθόν δεν υπήρχαν τέτοιου μεγέθους σεισμικές δονήσεις».

Μεταξύ άλλων η Φλώρινα έχει θαφτεί στα λευκά, με το χιόνι να έχει καλύψει τα πάντα ακόμα και στο κέντρο της πόλης. «Έχουμε άσχημες καιρικές συνθήκες, μέσα στην πόλη το χιόνι φτάνει του 30 πόντους, ενώ στα βουνά τους 70. Πολλά χωριά είναι χωρίς ρεύμα και νερό», τόνισε ο δήμαρχος Φλώρινας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ