Μαύροι κύκλοι αντιμετώπιση: 4 λύσεις για φωτεινό βλέμμα [vid]


Είτε οι μαύροι κύκλοι σας προέρχονται από ξενύχτια, είτε είναι ένα χαρακτηριστικό στην οικογένειά σας, μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε φυσικά και να φωτίσει το βλέμμα σας. Ξεκινήστε με αυτές τις 4 απλές λύσεις.

Δοκιμάστε μια κρέμα

Μερικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν. Για παράδειγμα, η καφεΐνη συσφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία και περιορίζει το πρήξιμο. Συστατικά όπως η ρετινόλη και οι βιταμίνες C και E μπορούν να φωτίσουν τους κύκλους κάτω από τα μάτια. Αλλά αυτά δεν συνιστούν μια συνολική θεραπεία. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει μια θεραπεία εκεί έξω που διαγράφει τους μαύρους κύκλους, δυστυχώς», λέει η Rebecca Kazin, MD, ιατρική διευθύντρια του Δερματολογικού και Καλλυντικού Κέντρου Johns Hopkins.

Καμουφλάρετέ τους

Μπορείτε να κρύψετε τους μαύρους κύκλους με το μακιγιάζ. Ταιριάξτε το χρώμα με τον τόνο του δέρματός σας. «Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια σκιά που σε φωτίζει κάτω από τα μάτια», λέει η makeup artist διασημοτήτων Sandy Linter. Βρείτε ένα προϊόν που είναι κατάλληλο για την υφή του δέρματός σας. “Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, θέλεις ένα ελαφρύ, λεπτό μακιγιάζ. Και αν έχεις λιπαρή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα αδιάβροχο concealer, το οποίο είναι πιο παχύ”, λέει. Εξασκηθείτε στην τεχνική καμουφλάζ. “Οι μαύροι κύκλοι είναι πραγματικά δύσκολο να κρυφτούν επειδή το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι λεπτό — πιο λεπτό από το υπόλοιπο πρόσωπο”, λέει η Linter.

Τσάι για τα Μάτια

Πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι και, στη συνέχεια, ρίξτε τα υγρά φακελάκια τσαγιού στο ψυγείο σας. Αφήστε τα να κρυώσουν. Ξαπλώστε, κλείστε τα μάτια σας και βάλτε τα φακελάκια τσαγιού στα βλέφαρά σας για λίγα λεπτά. Το τσάι καταπολεμά τη φλεγμονή και αυτό μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και τη σκιά κάτω από τα μάτια, λέει η Kazin.

Ελέγξτε τυχόν αλλεργίες

Τρίβετε πολύ τα μάτια σας λόγω φαγούρας ή άλλων συμπτωμάτων αλλεργίας; Όλο αυτό το τρίψιμο μπορεί να προκαλέσει μαύρους κύκλους. Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με φάρμακα που ανακουφίζουν τα συμπτώματά σας. Μερικές φορές ένα αντιισταμινικό ή οφθαλμικές σταγόνες μπορούν να βοηθήσουν.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ