Nόβακ Τζόκοβιτς: Προπονείται κανονικά στην Αυστραλία και περιμένει – Τι είπε η Σέρβα πρωθυπουργός


Ο Νόβακ Tζόκοβιτς αρχικά δικαιώθηκε, όμως, το αν θα παραμείνει στην Αυστραλία και αν θα συμμετάσχει στο Australian Open παραμένει ακόμα άγνωστο. Η πρωθυπουργός της Σερβίας ζητάει να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Τελειωμό δεν έχει η απίθανη περιπέτεια του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, καθώς παρά την πρώτη δικαίωση της Δευτέρας παραμένει ακόμα άγνωστο αν τελικά θα επιτραπεί στον Σέρβο να παραμείνει στην Αυστραλία και να διεκδικήσει τον δέκατο τίτλο της καριέρας του στο Australian Open. Η πιο κρίσιμη ημέρα θα είναι η Τετάρτη (12.01) καθώς θα παρθεί η οριστική απόφαση για το αν θα απελαθεί από τη χώρα. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε ο «Νόλε» θα παραμείνει και θα διεκδικήσει τον τίτλο στο φημισμένο τουρνουά.

Ο άνθρωπος που θα κληθεί να αποφασίσει για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, είναι ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, ο οποίος έχει ελληνική καταγωγή. Τα ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις σχετικά με την υπόθεση του Σέρβου τενίστα είναι κυρίως το αν ταξίδεψε τις τελευταίες 14 ημέρες πριν από την άφιξή του στην Αυστραλία, όπως και το αν πράγματι έχει νοσήσει από κορονοϊό όπως ανέφεραν τα τεστ που προσκόμισε.

Απαντήσεις, ωστόσο, ζητά και η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άννα Μπρνάμπιτς, η οποία μίλησε στο Reuters. «Ελπίζω η τελική απόφαση να ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Η αβεβαιότητα δεν κάνει καλό ούτε στον Τζόκοβιτς, ούτε στο Αυστραλιανό Όπεν. Δεν είμαι ούτε αισιόδοξη, ούτε απαισιόδοξη αυτή τη στιγμή για την έκβαση της υπόθεσης», ανέφερε.

«Όσον αφορά τις δημόσιες εμφανίσεις του Νόβακ, ενώ ήταν θετικός στην COVID-19, είναι ξεκάθαρο πως παραβίασε όλους τους νόμους. Χρειάζονται άμεσα εξηγήσεις και σε αυτό το κομμάτι. Δεν ξέρω πότε έμαθε ότι είναι θετικός, δεν γνωρίζω πότε διάβασε ο ίδιος το αποτέλεσμα του test. Πρέπει να δώσει περισσότερες πληροφορίες», σχολίασε επίσης.

Ο υπουργός με τις ελληνικές ρίζες

Όπως αναφέραμε, η συμμετοχή του «Νόλε» στο Aυστραλιανό Open δεν είναι βέβαιη, καθώς εκκρεμεί η απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ.

Συνεργάτες του ανακοίνωσαν αργά τη Δευτέρα ότι ο υπουργός εξακολουθεί να εξετάζει εάν θα χρησιμοποιήσει τη διακριτική του ευχέρεια βάσει του νόμου περί Μετανάστευσης για να ακυρώσει για δεύτερη φορά τη βίζα του Τζόκοβιτς . Οι εκπρόσωποι του δεν απάντησαν σήμερα σε κλήσεις του Reuters.

Ο Άλεξ Χοκ, ο οποίος έχει ρίζες στην Ελλάδα καθώς η μητέρα του γεννήθηκε στον Χορτιάτη και ο παππούς του είχε αντιστασιακή δράση κατά την Κατοχή, έχει τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση Τζόκοβιτς, παρά τη δικαίωση του Σέρβου από την αυστραλιανή δικαιοσύνη.

O Άλεξ Χοκ

Ο νόμος του δίνει την εξουσία να ακυρώσει την απόφαση, εφόσον κρίνει ότι απειλείται η δημόσια ασφάλεια ή η δημόσια υγεία και να διατάξει την απέλαση, ακόμη και τη σύλληψη του Τζόκοβιτς. Αν συμβεί κάτι τέτοιο ο Σέρβος τενίστας το πιθανότερο είναι ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να ανατρέψει εκ νέου την απόφαση και θα ξεκινήσει νέο επεισόδιο στην περιπέτεια.

Τι ερευνούν τώρα οι αυστραλιανές Αρχές

Oι αυστραλιανές αρχές ερευνούν τώρα το κατά πόσο ο Νόβακ Τζόκοβιτς συμπλήρωσε ψευδώς το επίσημο έντυπο εισόδου σχετικά με το πού είχε ταξιδέψει δύο εβδομάδες πριν φθάσει στη χώρα. Ο Σέρβος τενίστας – ο οποίος νόσησε με κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου- είπε ότι δεν είχε ταξιδέψει για 14 ημέρες πριν φτάσει στην Αυστραλία από την Ισπανία στις 5 Ιανουαρίου.

Φωτογραφίες και βίντεο ωστόσο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να τον δείχνουν στη Σερβία στο τέλος Δεκεμβρίου. Όποιος πετάει στην Αυστραλία από το εξωτερικό πρέπει να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο υγείας ως μέρος της αίτησής του για να εισέλθει στη χώρα.

Φόβοι για ένταση στο τουρνουά τένις

Το Australian Open όμως αρχίζει τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο βρετανικός Τύπος οι διοργανωτές του κορυφαίου αθλητικού event φοβούνται τώρα ότι θα ξεσπάσει βία στις εξέδρες εάν επιτραπεί στον Νόβακ Τζόκοβιτς να παίξει φέτος στο τουρνουά, μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Επεισόδια αναμένεται να ξεσπάσουν και στην αντίθετη περίπτωση, από οργισμένους υποστηρικτές του. Το θέμα πήρε μεγάλες πολιτικές διαστάσεις, προκαλώντας μίνι διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Σερβία και Αυστραλία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ