Ύπνος: Tips για καλύτερα power naps

Μερικοί άνθρωποι αγαπούν τα power naps, κι άλλοι πάλι τα μισούν, λέγοντας ότι τους κάνει να νιώθουν ακόμη χειρότερα από όταν πριν αποκοιμηθούν. Η Λίζα Άρτις, αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος του The Sleep Charity, επισημαίνει ότι είναι πολύ φυσιολογικό να χρειάζεται να κάνει μικρούς υπνάκους πότε πότε, αλλά υπάρχουν τρόποι να το κάνεις καλύτερα και να διασφαλίσεις ότι ξυπνάς νιώθοντας αναζωογονημένος… και όχι ακόμη πιο κουρασμένος και νευρικός. Η ίδια έχει συγκεντρώσει μερικές συμβουλές για το πώς να πάρετε έναν κορυφαίο υπνάκο.

Προσπαθήστε να κοιμηθείτε για μόλις 20 λεπτά

Μπορεί να είναι τόσο δελεαστικό να συνεχίσεις να κοιμάσαι, αλλά η Λίζα λέει ότι είναι καλύτερο να περιορίσεις τον υπνάκο σου στα 20 λεπτά. «Θα μπορούσε ακόμη και να επηρεάσει τον νυχτερινό σας ύπνο», εξηγεί. Οι ειδικοί έχουν επίσης πει στο παρελθόν ότι ο μεσημεριανός ύπνος μετά τις 3 το μεσημέρι μπορεί να χαλάσει τον ύπνο σας.

Να κοιμάστε στο κρεβάτι σας, όχι στον καναπέ

Ενώ το να αποκοιμηθείς στον καναπέ μπορεί να συμβεί πολύ εύκολα, η Λίζα λέει ότι ένας τέτοιος ύπνος μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα προβλήματα στη στάση του σώματος και απλώς γενική δυσφορία όταν ξυπνάς. «Αν νιώθετε ότι πρέπει να κοιμηθείτε», λέει, «πηγαίνετε στο κρεβάτι και δημιουργήστε ένα ξεκούραστο περιβάλλον όπως θα κάνατε για κανονικό ύπνο. Διατηρήστε το υπνοδωμάτιό σας όσο το δυνατόν πιο ήσυχο και σκοτεινό και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος γύρω στους 16 έως 18 βαθμούς για να σας βοηθήσει να απομακρυνθείτε. Ίσως δοκιμάστε ένα χαλαρωτικό άρωμα στην κρεβατοκάμαρά σας με τη μορφή ενός διαχυτή. Η λεβάντα είναι μια εξαιρετική επιλογή που βοηθά τον ύπνο και τη χαλάρωση. Βεβαιωθείτε ότι το κρεβάτι σας είναι άνετο και προσέξτε για σημάδια: όπως για παράδειγμα αν τυχόν χρειάζεστε ένα νέο στρώμα (..) ένας άβολος μεσημεριανός ύπνος είναι κακός ύπνος.» καταλήγει.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here