Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Συνεδριάζει σήμερα για αξιολόγηση των μέτρων


Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, με σκοπό να αξιολογήσει την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και να αποφανθεί σε σχέση με ενδεχόμενα νέα μέτρα ή άρση των ήδη υφιστάμενων που εφαρμόζονται έως και αυτή την στιγμή.

Τα μέτρα εκπνέουν τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, γεγονός που σηματοδοτεί τον επειγόντα χαρακτήρα της αξιολόγησης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, η κορύφωση των κρουσμάτων ως απόρροια και της υπερμεταδοτικότητας της Όμικρον, αναμένεται μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Αν και με την αναμενόμενη περαιτέρω αύξηση το συνετό είναι να παρθεί παράταση στα μέτρα, δεν είναι εκτός λογικής μια ενδεχόμενη χαλάρωση κυρίως στην εστίαση και τη διασκέδαση.

Τι προβλέπεται να προταθεί από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Ένα μέτρο το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά στην εστίαση και τη διασκέδαση είναι η επιστροφή της μουσικής. Ωστόσο, δεν προβλέπεται παράλληλη χαλάρωση ως προς τα υπόλοιπα μέτρα που έχουν τεθεί ήδη από την επιτροπή. Πιο συγκεκριμένα, δεν προβλέπεται να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων, ούτε φαίνεται πιθανό να ισχύσει το ενδεχόμενο να επιτραπούν όρθιοι στη διασκέδαση.

Παράθυρο αισιοδοξίας φαίνεται πως έχει ανοίξει και για τους αθλητικούς χώρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εξτάζουν την αύξηση του ποσοστού θεατών στα γήπεδα από 10% σε 20%. Όπως δήλωσε και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ανάμεσα στους ειδικούς αλλά και ανάμεσα στους πολίτες. Όμως, αυτή η αισιοδοξία δεν θα πρέπει να παρερμηνευθεί ως έλλειψη ανησυχίας.

Επομένως, ως πιο ρεαλιστικό σενάριο μέχρι τώρα προκρίνεται η παράταση των περισσότερων μέτρων για μία εβδομάδα τουλάχιστον με στοχευμένες προσπάθειες χαλάρωσης σε μέτρα που δεν επηρεάζουν τον επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας σημαντικά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ