Τώρα: Κρίθηκε παράνομη η απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «πρωτοφανή και αιφνιδιαστική» απόφαση να μετατραπεί το νοσοκομείο σε εμβολιαστικό κέντρο και προχώρησαν σε απεργία η οποία κρίθηκε παράνομη

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αναφέρει ότι οι εμβολιασμοί των παιδιών και η λειτουργία της δομής συνεχίζεται κανονικά.

«Με την υπ. Αριθμ. 33/2022 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε παράνομη η απεργία εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης. Οι εμβολιασμοί των παιδιών μας και η λειτουργία της δομής συνεχίζεται κανονικά», λέει ο κ. Πλεύρης.

Όλα ξεκίνησαν όταν το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να σταματήσουν οι εφημερίες στο Παίδων Πεντέλης, ώστε να μετατραπεί σε mega εμβολιαστικό κέντρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι κήρυξαν 24ωρη απεργία την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου.

Με την 24ωρη απεργία η οποία κηρύχθηκε για σήμερα σήμερα, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, στην οποία οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, αντιδρούν κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή και αιφνιδιαστική» απόφαση του υπουργείου Υγείας στις 6 Ιανουαρίου να ανασταλούν οι εφημερίες του Νοσοκομείου, με στόχο τη μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών.

Οι εργαζόμενοι ζητούσαν να συνεχιστεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα. Επίσης, να συνεχιστεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου «με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων μας».

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του υπουργού Υγείας, είχε δοθεί εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες προκειμένου η 24ωρη απεργία, που πραγματοποιείται εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης, να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Έτσι στις 10.30 το πρωί κατατέθηκε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here