Covid-19 Κίνα: Στέλνει ανθρώπους σε «στρατόπεδα καραντίνας» ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων


Covid-19 Κίνα: Η πόλη Xi’an ήταν το επίκεντρο της επιδημίας Omicron της Κίνας πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Κίνα αυστηροποιεί τους περιορισμούς για την COVID καθώς πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου Το πρώην μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων των ΗΠΑ, Jeanne Murphy, λέει ότι οι αθλητές είναι «καλά προστατευμένοι» λόγω των πρωτοκόλλων COVID στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η Κίνα έχει προχωρήσει στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων παρά την παγκόσμια αύξηση των κρουσμάτων COVID-19, οδηγώντας σε μέτρα όπως «στρατόπεδα καραντίνας» και μαζικά lockdown για να αποφευχθεί οποιαδήποτε διακοπή κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Κάποιοι επέκριναν την πολιτική της Κίνας για τη «Μηδενικό COVID» ως σκληρή και ακραία, με ολόκληρες πόλεις σε lockdown μετά τον εντοπισμό μερικών μόνο περιπτώσεων COVID-19.

Για να διασφαλίσει ότι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022 θα διεξαχθούν ομαλά, η Κίνα έχει φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιεί μαζικά «στρατόπεδα» όπου οι άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Το βίντεο στο Twitter δείχνει σειρές από δομές κουτιών, οι οποίες συνοδεύονται από ένα κρεβάτι και μια τουαλέτα, ενώ ακόμη και οι ηλικιωμένοι και οι έγκυες γυναίκες δεν εξαιρούνται, σύμφωνα με το ινδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο First Post.

Το στρατόπεδο φέρεται να υπάρχει στην Xi’an, η οποία έχει γίνει γρήγορα το επίκεντρο της τρέχουσας επιδημίας στην Κίνα. Και η προσπάθεια αποφυγής παραμονής δεν είναι επιλογή:

Ένα άλλο βίντεο δείχνει εργάτες με λευκές στολές κινδύνου να αναγκάζουν έναν άνδρα να βγει από το διαμέρισμά του και να τον προετοιμάζουν για την κατασκήνωση. Ζητά να τον αφήσουν να τελειώσει το γεύμα του ή να του πάρουν το τηλέφωνό του, αλλά οι εργαζόμενοι τον σέρνουν στον δρόμο και σταματούν για να του ζητήσουν μόνο να φορέσει τη μάσκα του προσώπου του.

Άτομα που φορούν μάσκες προσώπου για προστασία από τον κορωνοϊό περνούν δίπλα από ένα άγαλμα της μασκότ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Bing Dwen Dwen κοντά στο Olympic Green στο Πεκίνο, Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022. Λίγες εβδομάδες πριν από τη φιλοξενία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, η Κίνα παλεύει με πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού σε μισή ντουζίνα πόλεις, με αυτήν που βρίσκεται πιο κοντά στην πρωτεύουσα να οδηγείται από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή όμικρον.

Οι κάτοικοι της Xi’an αντιμετώπισαν μια «μεσονύκτια καραντίνα» κατά την οποία οι αξιωματούχοι ενημέρωσαν τους κατοίκους μόλις άρχιζε η Πρωτοχρονιά ότι έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να πάνε στις εγκαταστάσεις καραντίνας, ανέφερε το BBC.

Ένα άτομο ανέφερε ότι είδε 30 λεωφορεία έξω από το συγκρότημα, με ένα άλλο άτομο να ισχυρίζεται ότι χιλιάδες άνθρωποι μετακινήθηκαν. «Δεν υπάρχει τίποτα εδώ, μόνο είδη πρώτης ανάγκης… Κανείς δεν ήρθε να μας ελέγξει, τι είδους καραντίνα είναι αυτή» ένα άτομο έγραψε στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo. «Μας έκαναν μια μεγάλη μεταφορά, πάνω από χίλια άτομα, μέσα στη νύχτα και πολλοί από εμάς είμαστε ηλικιωμένοι και παιδιά».

“Δεν έκαναν καμία σωστή ρύθμιση και έτσι απλώς μας τοποθέτησαν απρόσεκτα εδώ”, πρόσθεσε ο χρήστης.

Πρόσθετα βίντεο δείχνουν άθλιες συνθήκες, όπως ένα κρεβάτι με γυμνό πλαίσιο και ένα βρώμικο μπάνιο που μοιάζει με φυλακή – αλλά την άνεση ενός μικρού μεταλλικού τραπεζιού δίπλα στο κρεβάτι.

Οι «κάτοικοι» του καταυλισμού τρέφονται με γεύματα σε κουτιά που τοποθετούνται σε δίσκο έξω από ένα παράθυρο με κάγκελα καθώς οι εργάτες του στρατοπέδου περνούν σε κρεβάτι με ποδήλατο και φορτηγό.

Η παραμονή στον καταυλισμό είναι υποχρεωτική για να εξασφαλιστεί η εξάλειψη κάθε ίχνους του ιού σε μια περιοχή.

Ένα βίντεο ισχυρίζεται ότι η Κίνα δημιούργησε παρόμοια στρατόπεδα σε όλη τη χώρα τον Απρίλιο του 2020, αλλά δεν χρειάστηκε να τα χρησιμοποιήσει αρχικά.

Άτομα που φορούν μάσκες προσώπου για να βοηθήσουν στην προστασία από τον κορωνοϊό βλέπουν μια επίδειξη της μασκότ των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων Shuey Rhon Rhon, αριστερά, και της μασκότ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Bing Dwen Dwen κοντά στο Olympic Green στο Πεκίνο, Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022.

Λίγες εβδομάδες πριν που φιλοξενεί τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, η Κίνα μάχεται με πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού σε μισή ντουζίνα πόλεις, με αυτήν που βρίσκεται πιο κοντά στην πρωτεύουσα να βασίζεται στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή όμικρον. Τα εκτεταμένα lockdown, τα οποία έχουν αυξηθεί λόγω της παραλλαγής Omicron, προκάλεσαν ανησυχία στους κατοίκους που αμφισβήτησαν την ανάγκη για τέτοια ακραία μέτρα.

Οι κάτοικοι στην πόλη Xi’an είχαν αρχικά αρκετή ελευθερία να αγοράσουν τρόφιμα, αλλά οι αξιωματούχοι αύξησαν περαιτέρω τους περιορισμούς τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ