Tex-Mex κοτόπουλο: Πολύχρωμη σαλάτα Tex-Mex με κοτόπουλο

Κοτόπουλο, τσιπς τορτίγιας και ψητό καλαμπόκι συνδυάζονται τέλεια σε αυτή την τραγανή και λαχταριστή σαλάτα Tex-Mex. Αυτό το πιάτο είναι εμπνευσμένο από το Tex-Mex και θα κάνει το οικογενειακό σας δείπνο εξαιρετικά ξεχωριστό δίνοντας καινούριες νότες γεύσεων στο τραπέζι σας. Τραγανά λαχανικά και γλυκό καλαμπόκι συνδυάζονται με ένα αφράτο ντρέσινγκ με κόλιανδρο. Ο συνδυασμός από τραγανά τσιπς τορτίγιας και αλμυρό τυρί θα σας συναρπάσει. Είναι ένα ευχάριστο και ελαφρύ πιάτο, ένα τέλειο γεύμα για κρύο καιρό. Πάμε λοιπόν να δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε αυτή την σαλάτα. 

Για τη σαλάτα θα χρειαστούμε

  •  6 φλιτζάνια μαρούλι, ψιλοκομμένο
  •  1 μέτρια κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  •  1 φλιτζάνι αγγούρι, κομμένο σε κύβους
  •  1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  3 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  •  1 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  •  1 1/2 φλιτζάνι κόκκους καλαμποκιού 
  •  3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  •  1 κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα 
  •  1 κουταλιά της σούπας μείγμα για σαλάτα 
  •  12 τσιπς τορτίγια καλαμποκιού
  •  1/4 φλιτζάνι τριμμένο αλμυρό τυρί της επιλογής σας

Για το dressing 

  •   1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
  •  1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  •  1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  •  1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  •  1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  •  1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  •  1/2 φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου
  •  1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

 

Αφού μαζέψαμε όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε, ας δούμε τώρα, πως θα φτιάξουμε αυτή την υπέροχη σαλάτα:

  • Ανακατεύουμε το μαρούλι, την κόκκινη πιπεριά, το αγγούρι, τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.  
  • Ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε μια μεσαία ή μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε το καλαμπόκι.
  • Αλατοπιπερώνουμε το καλαμπόκι με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαυρίσουν ελαφρώς και να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά. Μετά μεταφέρουμε το καλαμπόκι σε ένα πιάτο.
  • Πασπαλίστε το καρύκευμα για σαλάτα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στην επιφάνεια του κοτόπουλου, τρίβοντάς το και καλύπτοντας έτσι ώστε το κοτόπουλο να είναι πλήρως καρυκευμένο.
  • Στο ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε για το μαγείρεμα του καλαμποκιού προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και βάλτε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.  Όταν το λάδι είναι ζεστό, προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθεί πολύ καλά και από τις δύο πλευρές.
  • Μεταφέρετε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής.  Μόλις κρυώσει αρκετά κόψτε το σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. 

  • Βάζετε το χυμό λάιμ, το ξύδι, το μέλι, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιανδρο και το ελαιόλαδο σε ένα μπλέντερ και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.  Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας νερό, αν χρειάζεται, για να ξεκινήσει το μπλέντερ.
  • Προσθέστε το καλαμπόκι και το κοτόπουλο στο μπολ με τα υλικά της σαλάτας.  Θρυμματίζουμε τα τσιπς τορτίγιας από πάνω.
  • Προσθέστε περίπου τα δύο τρίτα του ντρέσινγκ και ανακατέψτε να επικαλυφθεί ελαφρά.  
  • Προσθέστε περισσότερο dressing και ανακατέψτε ξανά, αν χρειάζεται.
  • Μοιράζουμε τη σαλάτα σε 4 μπολ, ρίχνουμε από πάνω τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.

Με αυτό τον τρόπο έχετε μια πραγματικά ξεχωριστή σαλάτα που θα εντυπωσιάσει όποιον την δοκιμάσει! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here