Καιρός: Πού αναμένονται βροχές την Κυριακή (16/1) – Πότε θα χτυπήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας


Κύμα κακοκαιρίας με κύριο χαρακτηριστικό το πολικό ψύχος θα χτυπήσει τη χώρα από την επόμενη εβδομάδα

Την Κυριακή στα νησιά του Ιονίου, με εξαίρεση την Κέρκυρα, θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές, φαινόμενα που από το απόγευμα ενδέχεται να επηρεάσουν πρόσκαιρα τμήματα της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Πελοποννήσου. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες και στη Χαλκιδική θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις, που είναι αρκετά πιθανό να δώσουν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, αλλά τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα εκδηλωθεί παγετός που τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 8, στην Ήπειρο από -3 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -4 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -1 έως 7 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις που στα βόρεια πελάγη θα φτάνουν τα 4-5 Μποφόρ και στα υπόλοιπα τμήματα τα 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα περιοριστούν. Μικρή είναι η πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Νέο κύμα ψύχους θα χτυπήσει τη χώρα

Κύμα κακοκαιρίας με κύριο χαρακτηριστικό το πολικό ψύχος θα χτυπήσει τη χώρα από την επόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του στο Facebook «διαδοχικές κατεβασιές ψυχρών αερίων μαζών από τη βόρεια Ευρώπη αναμένεται να επηρεάζουν οριακά και κατά διαστήματα τα Βαλκάνια αλλά και τη χώρα μας. Πιο αξιόλογη και ισχυρότερη όμως δείχνει η ψυχρή αέρια μάζα που αναμένεται να κατέβει προς την περιοχή μας προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας 20-21 Ιανουαρίου!».

Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη της ΕΡΤ «το κρύο θα είναι πιο τσουχτερό αλλά θα δούμε και αν θα δώσει χιονοπτώσεις και πόσο αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα».

Από την πλευρά του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε δική του ανάρτηση στο Facebook αρχικά σημειώνει ότι «ομαλό πεδίο βαρομετρικών πιέσεων αναμένεται να επικρατήσει τις επόμενες ημέρες γεγονός που θα μας οδηγήσει σε ήπιες καιρικά καταστάσεις. Δεν θα λείπει βέβαια το κρύο ιδιαίτερα τη νύχτα και νωρίς το πρωί με τον παγετό να μας συντροφεύει για τις επόμενες αρκετές ημέρες και είναι αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε».

Ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ κάνει και αυτός λόγο για ένα νέο κύμα ψύχους περιγράφοντας ότι «οι τελευταίες ενδείξεις θέλουν ένα νέο ισχυρό κύμα ψύχους να μας απασχολεί τις τελευταίες ημέρες της άλλης εβδομάδας. Στο βίντεο και προς το τέλος αυτού μπορούμε να δούμε το βαθύ μπλε χρώμα να κάνει και πάλι την εμφάνισή του προς τη χώρα μας, που σημαίνει ότι μια νέα ισχυρή ψυχρή εισβολή ενδέχεται να μας απασχολήσει. Μπορεί να μοιάζει μακρινή μια τέτοια εκτίμηση μιας και μεσολαβούν 6-7 ημέρες μέχρι τότε και πολλά μπορούν να αλλάξουν, μακάρι όμως αυτό το χρονικό διάστημα να είναι αρκετό ώστε ο καθένας μας να οργανωθεί προκειμένου σε περίπτωση που επαληθευτούν αυτά τα προγνωστικά σενάρια να μην μιλάμε για νεκρούς και καταστροφές αλλά για όμορφες εικόνες από χιονισμένα τοπία».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ