MIT και Facebook αναπτύσσουν AI που δημιουργεί διευθύνσεις σε κατοίκους μη χαρτογραφημένων περιοχών


Το MIT σε συνεργασία με το Facebook, αναπτύσσουν νέα τεχνητή νοημοσύνη για να μπορεί να δώσει διευθύνσεις σε κατοίκους που βρίσκονται σε μη χαρτογραφημένες περιοχές και δεν έχουν κάποια οδό στην κατοικία τους.

Σε πρόσφατη μελέτη αναφέρθηκε πως τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν διεύθυνση στο χώρο κατοικίας τους, ένα πρόβλημα το οποίο τους επηρεάζει σε πολλούς τομείς, από την εγγραφή τους για ψηφοφορίες μέχρι την παραλαβή αλληλογραφίας. Το πρόβλημα για αυτούς τους ανθρώπους έρχεται να λύσει η τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύσσουν το MIT σε συνεργασία με το Facebook.

Σύμφωνα με έρευνα, οι περισσότεροι από τους μισούς δρόμους σε όλο τον κόσμο δεν έχουν όνομα και όσοι βρίσκονται σε αυτούς τους δρόμους, δεν έχουν κάποια διεύθυνση για να μπορέσουν να λάβουν την αλληλογραφία τους, κάτι το οποίο εμφανίζεται κυρίως στους κατοίκους των αναπτυσσόμενων χωρών. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν υπάρχουν προϊόντα τα οποία πωλούνται μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων, οπότε αν κάποιος έκανε μια αγορά, δε θα είχε μια φυσική διεύθυνση για να παραλάβει το προϊόν που παρήγγειλε.

Αυτό που κάνουν το MIT και το Facebook για να λύσουν αυτό το πρόβλημα, είναι η χρήση αλγορίθμων machine learning οι οποίοι επεκτείνουν τα pixel στις φωτογραφίες των δρόμων που απεικονίζονται από τους δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Τα pixel των δρόμων συνδέονται στη συνέχεια μέσω ενός δικτύο που χρησιμοποιεί έναν άλλον αλγόριθμο και μέσω της δομής της κάθε περιοχής, δίνουν αριθμούς και ονομασίες στους δρόμους που βρίσκονται σε μη χαρτογραφημένες περιοχές, υπολογίζοντας τους ήδη υπάρχοντες δρόμους και τις αποστάσεις τους από το κέντρο της κάθε πόλης.

Η ομάδα ερευνών προχώρησε στη σύγκριση των αποτελεσμάτων της με τις ονομασίες των διευθύνσεων που είχαν δοθεί από τις τοπικές αρχές και παρατηρήθηκε πως το αυτόματο σύστημα μέσω τεχνητής νοημοσύνης είχε επιτυχία στο 80% των περιοχών αυτών. Όλα αυτά θα μπορούν να εφαρμοστούν αλλά πάντα μπορεί να υπάρχει και κάποιο εμπόδιο σε αυτά, όπως ο αναλφαβητισμός ο οποίος μπορεί να είναι ένα εμπόδιο για την ανάπτυξη των διευθύνσεων ενώ και οι κρατικές παρεμβάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν όλο αυτό το σχέδιο σε αποτυχία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ