Eλλάδα: Η 6η καλύτερη χώρα για να ζει κανείς – Τι δείχνει παγκόσμια έρευνα


Η Ελλάδα είναι η 6η καλύτερη χώρα για να ζει κανείς το 2022 απο την άποψη των συνθηκών υγείας, διαπιστώνει μεγάλη έρευνα ασφαλιστικού κολοσσού

Η μελέτη κατατάσσει τη χώρα μας στην 6η θέση αναφορικά με το ποια είναι η καλύτερη χώρα για να ζήσει κανείς στο εξωτερικό το 2022. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλοί πολίτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ που επιθυμούν να μετοικήσουν σε μια χώρα του εξωτερικού, με πολλές επιλογές να ανοίγονται μπροστά τους.

«Καθώς ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο συνδεδεμένος και εύκολος στη διάβαση, οι άνθρωποι γοητεύονται όλο και περισσότερο με την ιδέα της μετακίνησης στο εξωτερικό. Από την αυγή του πολιτισμού, η ανθρωπότητα αγωνίστηκε να επεκταθεί, να εξερευνήσει τον ορίζοντα και να εγκατασταθεί σε νέες χώρες, και αυτό το πνεύμα είναι ακόμα ζωντανό σήμερα καθώς χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να μετακομίσουν σε μια νέα χώρα κάθε χρόνο» γράφουν οι συντάκτες της έρευνας στις πλουσιότερες και πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου.

Έλαβαν υπόψη παράγοντες όπως η ευτυχία και ευημερία, η υγεία των εκτοπισμένων, οι ευκαιρίες απασχόλησης και η ποιότητα ζωής για να καθορίσουν ποια ξένα έθνη είναι οι καλύτερες «νέες πατρίδες» για όσους θέλουν να κάνουν νέα αρχή.

Στις συνθήκες υγείας περιλαμβάνεται ο μέσος όρος του προσδόκιμου επιβίωσης των κατοίκων μιας χώρας, ο αριθμός νοσοκομείων, ο αριθμός νοσοκομειακών κλινών ανά 1000 κατοίκους, ο αριθμός θανάτων από COVID-19 και ο αριθμός των γιατρών ανά 1000 κατοίκους.

Η Ελλάδα στην 6η θέση

Πρώτη στην κατάταξη είναι η Ιαπωνία, με σκορ 7,89 με άριστα το 10. Στη δεύτερη θέση, η Νότια Κορέα με σκορ 7,74, στην τρίτη θέση η Αυστρία με σκορ 7,55, στην τέταρτη θέση η Λιθουανία με σκορ 7,37, στην πέμπτη θέση η Γερμανία με σκορ 7,32 και στην έκτη θέση η Ελλάδα με σκορ 7,25.

Στην κατάταξη για την πρώτη δεκάδα ακολουθούν Γαλλία, Τσεχία, Πορτογαλία και Κίνα. Η Ιαπωνία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με το υψηλότερο προσδόκιμο επιβίωσης στον κόσμο, καθώς οι Ιάπωνες ζουν κατά μέσο όρο 84,4 έτη, με τον παγκόσμιο μέσο όρο να είναι στα 78,14 έτη.

Τη δεύτερη και την τρίτη θέση καταλαμβάνουν η Νότιος Κορέα και η Αυστρία, με τη Νότια Κορέα να είναι δεύτερη σε ποσοστό νοσοκομείων με ένα κάθε 24,19 χλμ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ