Άρθρο “Salt Lake City Tribune”: Καλεί την Εθνική Φρουρά να κρατήσει τους μη εμβολιασμένους στα σπίτια τους


Άρθρο “Salt Lake City Tribune”: Η συντακτική επιτροπή έγραψε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει «να αναπτύξει την Εθνική Φρουρά για να διασφαλίσει ότι δεν θα επιτρέπονται τα άτομα χωρίς αποδεικτικά εμβολιασμού, καλά, οπουδήποτε». Η συντακτική επιτροπή του Salt Lake City Tribune δημοσίευσε ένα άρθρο το Σάββατο που καλούσε τον κυβερνήτη της Γιούτα να χρησιμοποιήσει την Εθνική Φρουρά για να εμποδίσει τους μη εμβολιασμένους πολίτες να πάνε οπουδήποτε.

Σε ένα άρθρο με τίτλο, «Οι ηγέτες της Γιούτα παραδόθηκαν στην πανδημία της COVID, γράφει η Συντακτική Επιτροπή», η εφημερίδα κατηγορεί τους εκλεγμένους αξιωματούχους για την αποτυχία να επιβάλουν το εμβόλιο για όλους τους πολίτες.

Η εφημερίδα υποστήριξε ότι αν η Γιούτα ήταν ένα «πολιτισμένο μέρος», ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Σπένσερ Κοξ θα εφάρμοζε μια εντολή εμβολίου για την COVID-19 για την πολιτεία και θα έβαζε την Εθνική Φρουρά να επιβάλλει την εντολή, μην αφήνοντας τους μη εμβολιασμένους να πάνε «πουθενά».

«Εάν η Γιούτα ήταν ένα πραγματικά πολιτισμένο μέρος, η επόμενη κίνηση του κυβερνήτη θα ήταν να βρει έναν τρόπο να επιβάλει το είδος της εκστρατείας μαζικού εμβολιασμού που θα έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο, φτάνοντας στο σημείο να αναπτύξουμε την Εθνική Φρουρά για να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι χωρίς αποδείξεις εμβολιασμού δεν θα επιτρεπόταν να πάνε πουθενά», έγραψε η συντακτική επιτροπή.

Ενώ η συντακτική επιτροπή έριξε την ευθύνη σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης, ήταν πιο επικριτική απέναντι στους Ρεπουμπλικάνους όπως ο Κοξ. “Κυβερνητικά στελέχη, κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά Ρεπουμπλικάνοι, ήταν προφανώς αποφασισμένα να μην πιαστούν να κυβερνούν μπροστά σε αυτήν την πρόκληση.

“Ο Κοξ και τόσοι άλλοι δεν έχουν το θάρρος των πεποιθήσεών τους. Ο Κοξ, οι νομοθετικοί ηγέτες των πολιτειών, η αντιπροσωπεία μας στο Κογκρέσο και ο γενικός εισαγγελέας της Γιούτα, Σον Ρέις, έχουν αντισταθεί με τόση περηφάνια ενάντια στο είδος των εντολών εμβολίων που η πολιτισμένη κοινωνία έχει χρησιμοποιήσει για γενιές για να σκουπίσει αποτελεσματικά έξω τα πάντα, από πολιομυελίτιδα έως διφθερίτιδα και ιλαρά».

Η κριτική της εφημερίδας για τον Πρόεδρο Μπάιντεν ήταν συγκριτικά χλιαρή.

Επικρότησαν την προσπάθεια του Μπάιντεν να εφαρμόσει μια εθνική εντολή εμβολίου, αλλά επέκριναν τον πρόεδρο ότι άργησε πολύ να κάνει τα τεστ COVID-19 και τις μάσκες N-95 ευρέως διαθέσιμα. “Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσπάθησε να τραβήξει δύο χρήσιμους μοχλούς διατάσσοντας εντολές εμβολίων για εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και κανόνες εμβολιασμού ή δοκιμών για χώρους εργασίας περισσότερων από 100 εργαζόμενους.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα επικύρωσε το πρώτο ενώ ακύρωσε το δεύτερο, ανόητα, θεωρώντας ότι μια μεταδοτική ασθένεια δεν αποτελεί κίνδυνο στον χώρο εργασίας», έγραψε η συντακτική επιτροπή.

“Όχι ότι ο Μπάιντεν είναι άψογος σε όλο αυτό. Βλέποντας την προφανή απροθυμία τόσων ανθρώπων να κάνουν ή να απαιτήσουν εμβόλια, μόλις τώρα ωθήθηκε να κάνει τεστ και το πιο αποτελεσματικό είδος μάσκας διαθέσιμο σε όλους. Είναι το σωστό κάτι να κάνουμε, αλλά με μήνες καθυστέρηση».

“Κοιτάξτε, δεν υπάρχει ομοσπονδιακή λύση. Αυτό λύνεται σε κρατικό επίπεδο”, είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν τη Δευτέρα σε μια κλήση με τους κυβερνήτες σχετικά με την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19.

Οι επικριτές απάντησαν στην εφημερίδα, ειδικά στην πρόταση να αναπτυχθεί η Εθνική Φρουρά για να αναγκάσει τα μη εμβολιασμένα άτομα να παραμείνουν στα σπίτια τους.

“Αυτή είναι ανόητη, αντιεπιστημονική παραφροσύνη – η Omicron μολύνει τους πάντες – αλλά αυτοί οι “δημοσιογράφοι” απαιτούν ολοκληρωτισμό. Και νομίζουν ότι είναι τα καλά παιδιά”, έγραψε ο ιδρυτής του OutKick, Κλέι Τράβις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ