Οικονόμου πιστοποιητικό: Ακυρώνεται η ισχύς μετά το 7μηνο για τους άνω των 18


Πέρα από τα αυστηρά κριτήρια που ισχύουν για την απαλλαγή από το πρόστιμο που τίθεται σε ισχύ από σήμερα για τους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, φαίνεται πως η κυβέρνηση προχωρά κανονικά στην ακύρωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά το 7μηνο. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, στις 31 Ιανουαρίου θα πάψει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για πολλούς ενήλικες χωρίς την αναμνηστική δόση εμβολίου.

Τι δήλωσε ο κ. Οικονόμου

Αρχικά, ο κ. Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα διοικητικά πρόστιμα θα επιβληθούν στο ακέραιο σε όσους πολίτες άνω των 60 ετών δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Υπάρχουν 3 συγκεκριμένες εξαιρέσεις σε αυτό τον κανόνα, οι οποίες εξαιρέσεις φαίνεται να τη γλιτώνουν από τα δίχτυα της ΑΑΔΕ και του διοικητικού προστίμου. Πιο αναλυτικά:

  • όσοι έλαβαν βεβαίωση εξαίρεσης από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή
  • όσοι έχουν εμβολιαστεί στις χώρες της ΕΕ ή στις 33 χώρες που συνεργάζονται με την Ελλάδα επ’ αυτού και το έχουν δηλώσει στο anagnorisi. emvolio.gov.gr
  • τέλος, όσοι έχουν αιτηθεί κατ’ οίκον εμβολιασμό και αυτός δεν έχει καταστεί δυνατός

Πέρα από αυτές τις εξαιρέσεις, το πρόστιμο θα βεβαιωθεί στο ακέραιο.

Επίσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε πως μετά τις 31 Ιανουαρίου όλοι οι πολίτες άνω των 18 που έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίου, αλλά όχι την τρίτη, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους θα πάψει να ισχύει και θα χρειαστεί να κάνουν και την τρίτη αναμνηστική δόση εμβολίου.

Τέλος, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στις μομφές για το άνοιγμα των σχολείων. Υπερασπίστηκε την απόφαση για άνοιγμα, επισημαίνοντας πως μόλις 3 τμήματα σε σύνολο 80.000 τμημάτων ανά την επικράτεια είναι κλειστά λόγω νόσησης με κορωνοϊό. Αυτό αποτελεί μια νίκη για την στρατηγική ανοίγματος των σχολείων, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και με τα αυξημένα self test που διενεργήθηκαν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ