Γαλλία Νομοθεσία: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα στο French Open


Γαλλία Νομοθεσία: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα στο French Open μετά τη νέα νομοθεσία για τα εμβόλια Ορισμένες λεπτομέρειες του νέου νόμου που σχετίζεται με τον κορωνοϊό εξακολουθούν να κατακερματίζονται Οι ελπίδες του Νόβακ Τζόκοβιτς να κερδίσει τον 21ο τίτλο του Grand Slam και να επεκτείνει το ρεκόρ του στο Αυστραλιανό Όπεν έφτασαν σε καταστροφικό τέλος όταν απελάθηκε από τη χώρα την Κυριακή, αλλά το Νο. 1 του κόσμου θα χάσει περισσότερα καθώς Γάλλοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν παρόμοιους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη συμμετοχή του στο Roland Garros αργότερα φέτος.

Οι νομοθέτες στη Γαλλία ενέκριναν νέα νομοθεσία την Κυριακή που θα απαιτεί απόδειξη εμβολιασμού κατά της COVID-19 για την είσοδο σε δημόσιους χώρους όπως εστιατόρια και καφετέριες, βασιζόμενοι σε προηγούμενο νόμο που απαιτούσε από τα μη εμβολιασμένα άτομα να αποδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, σύμφωνα με το France24.

Το Γαλλικό Υπουργείο Αθλητισμού υποστήριξε τον νέο νόμο τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις – μια περιοχή σύγχυσης για τον Τζόκοβιτς στον οποίο είχε χορηγηθεί στο παρελθόν ιατρική εξαίρεση με βάση ότι πρόσφατα είχε προσβληθεί από την COVID-19.

Ο Σέρβος Novak Djokovic κατέχει το Norman Brookes Challenge Cup αφού νίκησε τον Ρώσο Daniil Medvedev στον τελικό του απλού ανδρών στο πρωτάθλημα τένις Australian Open στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021. “Αυτό θα ισχύει για όλους όσοι είναι θεατές ή επαγγελματίες αθλητές. Και αυτό μέχρι νεοτέρας”, ανέφερε το υπουργείο, μέσω του Reuters.

Ο νέος νόμος θα μπορούσε να περιπλέξει τα πράγματα για τον Τζόκοβιτς εάν παραμείνει ανεμβολίαστος ενόψει του Γαλλικού Όπεν, αλλά το υπουργείο πρόσθεσε ότι, με το τουρνουά αρκετούς μήνες μακριά, οι πολιτικές μπορεί να αλλάξουν.

“Σε ό,τι αφορά το Roland Garros, είναι τον Μάιο.

Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει από τώρα και τότε και ελπίζουμε ότι θα είναι πιο ευνοϊκή. Επομένως, θα δούμε, αλλά σαφώς δεν υπάρχει εξαίρεση.”

Η υπουργός Αθλητισμού Roxana Maracineanu διπλασίασε τη Δευτέρα, μιλώντας στην τηλεόραση BFM ότι η ιατρική εξαίρεση δεν θα ήταν επιλογή για κανένα άτομο.

«Για να κάνετε τη δουλειά σας, να έρθετε για ευχαρίστηση ή αναψυχή, για να ασκήσετε ένα άθλημα, θα χρειαστεί να παρουσιάσετε ένα εμβόλιο.

Αυτό θα ισχύει για άτομα που ζουν στη Γαλλία αλλά και για αλλοδαπούς που έρχονται στη χώρα μας για διακοπές ή για έναν μεγάλο αθλητικό αγώνα».

Ορισμένες λεπτομέρειες του νέου νόμου εξακολουθούν να κατακερματίζονται – συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο θα αντιμετωπίζει άτομα που έχουν αναρρώσει πρόσφατα από την COVID-19.

Το ερώτημα είναι πόσο πρόσφατη πρέπει να είναι η μόλυνση για να πληροί τις προϋποθέσεις για εξαίρεση από τους κανόνες εμβολιασμού.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ