ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία ότι τα υγιή παιδιά χρειάζονται 3η δόση


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, που να δεικνύουν ότι τα υγιή παιδιά χρειάζονται ενισχυτική δόση εμβολίου κατά της Coivd. Ειδικότερα, η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, Σούμια Σουαμινάθαν αναφέρει: “Δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία ότι τα υγιή παιδιά και οι έφηβοι χρειάζονται αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου για την Covid-19″. 

Όπως εξήγησε η Σουαμινάθαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη, αν και φαίνεται πως η ανοσία από τα εμβόλια με τον καιρό μειώνεται, κυρίως έναντι της μετάλλαξης Όμικρον, χρειάζονται περισσότερες έρευνες ώστε να εξακριβωθεί ποιοι χρειάζονται τις αναμνηστικές δόσεις. «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη αυτή τη στιγμή ότι τα υγιή παιδιά ή οι έφηβοι χρειάζονται αναμνηστικές δόσεις. Κανένα στοιχείο απολύτως», επεσήμανε η επιστήμονας του ΠΟΥ.

Πάντως, εντός της εβδομάδας οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ θα συνεδριάσουν προκειμένου να εξετάσουν την αναγκαιότητα της χορήγησης αναμνηστικών δόσεων στον πληθυσμό. «Ο στόχος είναι να προστατευθούν οι πιο ευάλωτοι, να προστατευθούν αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο με σοβαρή ασθένεια και θάνατο. Αυτοί είναι οι ηλικιωμένοι, οι ανοσοκατεσταλμένοι με υποκείμενα νοσήματα, αλλά και οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Σουαμινάθαν.

Εν τω μεταξύ, στο Ισραήλ έχει ήδη αρχίσει η χορήγηση της τρίτης ή ενισχυτικής δόσης στα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη χρήση τρίτης δόσης του εμβολίου των Pfizer-BioNTech για τους εφήβους ηλικίας 12-15 ετών.

Τα παιδιατρικά εμβόλια στην Ελλάδα

Στη χώρα μας, συνολικά, 65.000 παιδιά έχουν ήδη εμβολιαστεί, ενώ 57.000 έχουν προγραμματισμένα ραντεβού, όπως ανέφερε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ενημέρωση της Δευτέρας (18/1) από το υπουργείο Υγείας. Σημειώνεται ότι ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ακόμη σχετικά με τους εμβολιασμούς παιδιών, ότι η πλατφόρμα είναι ήδη ανοιχτή και σε 26 νησιά για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού, ενώ τις επόμενες ημέρες θα βγουν και νέα ραντεβού στην Αττική.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ