Ινδία: Λεοπάρδαλη κατασπάραξε δύο παιδιά – Τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του άγριου ζώου


Μία τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό μίας λεοπάρδαλης που φέρεται να κατασπάραξε δύο παιδιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της Ινδίας

Δασοφύλακες και αστυνομικοί έχουν στήσει κλούβες σε διαφορετικά σημεία και λαμβάνουν έκτακτα μέτρα προστασίας. Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους χωρικούς να μην βγαίνουν έξω κατά τη διάρκεια της νύχτας και να κυκλοφορούν μόνο σε ομάδες. Μια σειρά από θανατηφόρες επιθέσεις λεοπάρδαλης στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της Ινδίας συγκλονίζουν χωριά κοντά στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής του Katarniaghat.

Η είδηση για τον εντοπισμό των μισοφαγωμένων πτωμάτων δύο παιδιών, δήλωσε αξιωματούχος του τμήματος δασών την Τετάρτη έχει τρομοκρατήσει τον τοπικό πληθυσμό και έχει προκαλέσει συναγερμό. Το βράδυ της Δευτέρας, ένα εννιάχρονο αγόρι, ο Ramtej, κάτοικος του χωριού Rikha Pakdia Deewan δέχθηκε επίθεση από μια λεοπάρδαλη ενώ έπαιζε έξω από το σπίτι του.

Μία κοινή ομάδα της αστυνομίας και του τμήματος δασών διεξήγαγε εκτεταμένη επιχείρηση έρευνας στο παρακείμενο δάσος και ανέσυρε το άψυχο σώμα του αγοριού στους θάμνους. Σε μια ξεχωριστή επίθεση, το ταξίδι του τετράχρονου Aditya στο σπίτι του θείου του στο χωριό Maiglapurwa, επίσης στην οροσειρά Motipur, μετατράπηκε σε εφιάλτη όταν τον παρέσυρε μία λεοπάρδαλη τη Δευτέρα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν μόνο το κεφάλι του αγοριού περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου του είχε επιτεθεί η λεοπάρδαλη. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν οι επιθέσεις έγιναν από την ίδια λεοπάρδαλη ή δύο διαφορετικές.

Η ταχύτητα του εν λόγω αιλουροειδούς φτάνει μέχρι και τα 58 χλμ. την ώρα, ενώ έχει επιπλέον την ικανότητα να πραγματοποιεί άλματα. Ο συνδυασμός δύναμης, ταχύτητας αλλά κυρίως η ικανότητά της να κινείται εντελώς αθόρυβα χωρίς να γίνεται αντιληπτή, όπως και μοναδική δυνατότητα της να σκαρφαλώνει με ευκολία και να κινείται πάνω στα δέντρα, καθιστούν τη λεοπάρδαλη έναν από τους ικανοτερους θηρευτές και ταυτόχρονα εξαιρετικά επικίνδυνη.

Οι ειδικοί της άγριας ζωής πιστεύουν πως «είναι απίθανο η ίδια λεοπάρδαλη να επιτεθεί μέσα σε λίγες ώρες». Στις οικογένειες των θυμάτων δόθηκε αποζημίωση.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ