Κορονοϊός: Σήμερα Πέμπτη άνοιγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση


Τέταρτη δόση: Ξεκινούν από σήμερα Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, τα ραντεβού από την τέταρτη δόση του εμβολιασμού. Ποιους αφορά και πόσο διάστημα πρέπει να περάσει από την τρίτη δόση.

Σήμερα (20/1) θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείσουν ραντεβού για την τέταρτη δόση όσοι πρέπει να τη λάβουν σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, εξήγησε ότι τα ραντεβού θα αρχίσουν να κλείνονται από σήμερα 20 Ιανουαρίου ενώ για να χορηγηθεί τέταρτη δόση θα πρέπει να έχουν περάσει τρεις μήνες από την τελευταία χορήγηση εμβολίου και αυτό αφορά όσους είναι 12 ετών και άνω.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα 18 εκατ. εμβολιασμούς με περισσότερα από 7 εκατ. να έχουν εμβολιαστεί έστω με μια δόση

Περισσότεροι από 7 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ποσοστό που αντιστοιχεί στο 69% του πληθυσμού.

Σε σχέση με την αναμνηστική δόση έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 4 εκατ. εμβολιασμοί, ενώ 560.000 πολίτες έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους.

Όπως σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους οι πολίτες άνω των 18 θα πρέπει να έχουν κάνει αναμνηστική δόση έως 7 μήνες από την δεύτερη δόση.

Τέλος μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 65.000 παιδιά.

Σε σχέση με το διοικητικό πρόστιμο έχουμε 208.000 που έχουν εμβολιαστεί μετά το μέτρο και πλέον το 92% των συμπολιτών μας άνω των 60 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ