Στην περιοχή των 41.000 δολαρίων κινείται το Bitcoin


Στην περιοχή των 41.000 δολαρίων κινείται το Bitcoin, εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον στη διεθνή οικονομία.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται στα 41.900 δολάρια, σημειώνοντάς πτώση 0,50%. Η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin βρίσκεται στο 795 δισ. δολάρια.

Οι πιέσεις στο κρυπτονόμισμα εντείνονται, εν μέσω δημοσιευμάτων πως μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια αποθησαυρίζουν συστηματικά Bitcoin.

Σύμφωνα με το Reuters, μια ομάδα μακροπρόθεσμων επενδυτών διπλασιάζει τις τοποθετήσεις της στο ψηφιακό asset τους τελευταίους μήνες.

Δημοσίευμα του πρακτορείου υποστηρίζει πως από τον περασμένο Ιούλιο η ποσότητα του Bitcoin που διατηρείται σε ψηφιακά πορτοφόλια χωρίς εκροές για περισσότερους από πέντε μήνες αυξάνεται σταθερά.

Επιπλέον, η ποσότητα του Βitcoin που διατηρείται σε «μη ρευστοποιήσιμα» πορτοφόλια – τα οποία ξοδεύουν λιγότερο από το 25% των εισροών τους – αυξάνεται επίσης, πράγμα που σημαίνει ότι λιγότερα νομίσματα διακινούνται ενεργά.

Η εταιρεία ερευνών κρυπτονομισμάτων Delphi Digital δήλωσε στο Reuters ότι η έρευνά της έδειξε μια παρόμοια «αποταμιευτική» στροφή προς το Bitcoin, κάτι που όπως είπε απεικονίζει μια μεταφορά του νομίσματος από βραχυπρόθεσμα «αδύναμα χέρια» σε μακροπρόθεσμα «ισχυρά χέρια».

Πάντως, πολλοί ειδικοί στα κρυπτονομίσματα προειδοποιούν ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αξιόπιστα τις χαρακτηριστικές άγριες διακυμάνσεις των τιμών του Bitcoin. Το 2017, για παράδειγμα, πήγε από περίπου 1.000 δολάρια σε περίπου 20.000 δολάρια. Στις αρχές του 2020, βυθίστηκε κάτω από τα 4.000 δολάρια σε ένα σημείο πριν ξεκινήσει μια ιλιγγιώδη άνοδο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ