Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την χορήγησή της στους ανοσοκατεσταλμένους


Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την χορήγηση της τέταρτης δόσης εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους. Η τέταρτη δόση του εμβολίου θα μπορεί να χορηγείται τουλάχιστον τρεις μήνες μετά την τελευταία δόση σε όλους τους ανοσοκατεσταλμένους άνω των 12 ετών.

Παράλληλα, χθες αποφασίστηκε να παραταθεί άλλη μία εβδομάδα, και ως τις 30 Ιανουαρίου, η ισχύς των περιοριστικών μέτρων. Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αξιολογηθούν εκ νέου την ερχόμενη Τετάρτη από τους ειδικούς ώστε να εισηγηθούν ολική ή μερική άρση των μέτρων.

Υπενθυμίζεται επίσης πως χθες, Τετάρτη, άνοιξαν εμβολιαστικές γραμμές για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών σε 26 νησιά της χώρας. Με στόχο την επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος και τη διευκόλυνση των κατοίκων στα νησιά.

Οι εμβολιασμοί θα διενεργηθούνται σε Κέντρα Υγείας ή σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών. Και συγκεκριμένα στις  28 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου.

Η πλατφόρμα για τα παιδιά έχει ήδη ανοίξει για τα συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα. Οι γονείς θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.

 

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ