Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Λαχταριστή συνταγή της Αργεντινής με αρωματικά βότανα


Αυτό το πιάτο θα σας μεταφέρει σίγουρα στην πανέμορφη Αργεντινή απλά με την χρήση ορισμένων υλικών και με την βοήθεια κάποιων ξεχωριστών στοιχείων. Από τη μία πλευρά, υπάρχει το chimichurri που δεν είναι άλλο από μια πηχτή σάλτσα βοτάνων που μπορείτε να φτιάξετε με αμύγδαλα και από την άλλη, υπάρχει η σαλμουέρα, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αργεντίνικη μορφή του μπακαλιάρου με αλμη που τον διατηρεί υγρό αλλά και απίστευτα γευστικό.

Δεν χρειάζεται πολλά και εξηζητημένα πράγματα για να ολοκληρώσετε αυτή τη συνταγή παρά μόνο:

  • Φιλέτα μπακαλιάρου
  • ½ φλιτζάνι μείγμα κόκκινου ρυζιού
  • 1 Κολοκύθι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι κόκκινου σταφυλιού
  • 4 ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλα
  • 15 γραμμάρια μέντα
  • ¼ Μαϊντανός
  • αλάτι πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

Οδηγίες παρασκευής

Πρώτα πλύντε και στεγνώστε όλα τα προϊόντα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Έπειτα πάρτε μια μικρή κατσαρόλα και ρίξτε ½ φλιτζάνι αλατισμένο νερό και το συμπυκνωμένο κύβο λαχανικών μέχρι να πάρει βράση. Όταν βράσει, προσθέστε το ρύζι. Αφήστε το να σιγοβράσει, σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 30 λεπτά. Έπειτα βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Αμέσως μετά κόψτε τις άκρες του κολοκυθιού και μετά κόψτε σε κύβους πάχους ½ ίντσας. Κόψτε στη μέση, ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το μισό κρεμμύδι. Κόψτε το άλλο μισό σε λεπτές φέτες σε λωρίδες και τις ντομάτες στη μέση. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και διαλέξτε τα φύλλα της μέντας που θα βάλετε στο φαγητό και ψιλοκόψτε τα μαζί με τον μαϊντανό. Θρυμματίστε τα αμύγδαλα. Κατόπιν, σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, το δυόσμο, τον μαϊντανό, 2 κουταλιές της σούπας λάδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Μετά χτυπήστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας ξύδι και αφού το αλατοπιπερώσετε, αφήστε το στην άκρη μέχρι να είναι έτοιμο το υπόλοιπο γεύμα. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί μια επιπλέον κουταλιά ελαιόλαδο και το υπόλοιπο ξύδι. Ρίξτε το μισό μείγμα με κουτάλι πάνω από τον μπακαλιάρο. Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά. Στα μισά, αλείψτε με το υπόλοιπο μείγμα ξιδιού. Όσο ψήνεται ο μπακαλιάρος, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά, 4 με 5 λεπτά. Προσθέστε το εσαλότ και τις ντομάτες σε φέτες και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά. Δοκιμάστε το και ζήστε μια καινούργια εμπειρία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ