Κύκλωμα αναβολικών: Το «πρωτεϊνάδικο», οι αθλητές και τα γυμναστήρια


Πλούσιο «πελατολόγιο» διατηρούσε το κύκλωμα διακίνησης αναβολικών που «ξηλώθηκε» από την Οικονομική Αστυνομία, ύστερα από πολύμηνη έρευνα που περιλάμβανε ταυτόχρονες παρακολουθήσεις πολλών «στόχων».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., ανάμεσα στους πελάτες των «εμπόρων» ήταν 27 αθλητές διαφόρων αθλημάτων από διάφορες περιοχές της χώρας (ανάμεσά τους πρόσωπα με διακρίσεις), 10 γυμναστές-προπονητές, 10 ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής («πρωτεϊνάδικό») και ένας ιδιοκτήτης φαρμακείου.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τρία άτομα: Έναν ελεύθερο επαγγελματία χωρίς εισοδήματα αλλά με… οικονομική άνεση, έναν ιδιοκτήτη γυμναστηρίου με «χτισμένο» σώμα και έναν ιδιοκτήτη «πρωτεϊνάδικου». Αστυνομικές πηγές σημειώνουν στο newsbomb ότι «οι έρευνες έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα και Δράμα, ενώ τα πλοκάμια του κυκλώματος απλώνονται σε συνολικά 12 χώρες στην Ευρώπη και στην Αμερική. Οι διακινητές είχαν εξελίξει τον τρόπο με τον οποίο δέχονταν τις παραγγελίες. Χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές, τόσο για ευκολία όσο και για κρυπτογράφηση των συνομιλιών τους».

Η «έδρα» τους ήταν ένα γυμναστήριο που πουλούσε παράλληλα συμπληρώματα διατροφής, ενώ έβαζαν στα αναβολικά ετικέτες επώνυμων φαρμακοβιομηχανιών. Για να γίνουν ακόμα πιο πειστικοί στους πελάτες τους τοποθετούσαν ακόμα και πλαστές ταινίες γνησιότητας του ΕΟΦ.

Όσον αφορά στο ξέπλυμα των χρημάτων, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι γινόταν –μεταξύ άλλων- μέσω κερδισμένων δελτίων τυχερών παιχνιδιών.

Η προμήθεια των σκευασμάτων και των πρώτων υλών για τη συσκευασία τους πραγματοποιούνταν κυρίως από την Κίνα, τη Βουλγαρία και την Πολωνία.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στις έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, επιχειρήσεις, οχήματα και εγκαταστάσεις , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 135.000 δισκία – αμπούλες με αναβολικές και άλλες παράνομες φαρμακευτικές ουσίες, 124.620 ευρώ, αεροβόλο πιστόλι και γεμιστήρα με 9 μεταλλικά σφαιρίδια, σιδερογροθιά και σουγιάς, 9 κινητά τηλέφωνα και ψηφιακός δίσκος αποθήκευσης, μεγάλη ποσότητα υλικού συσκευασίας και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητα της οργάνωσης ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ, ενώ η συνολική αξία των κατασχεθέντων σκευασμάτων εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ