Τη μετωπική με τον Μητσοτάκη και «ενέσεις» αισιοδοξίας επιλέγει για γραμμή ο Τσίπρας


Αποφασισμένος να συγκρουστεί μετωπικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εμφανίστηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» ο Αλέξης Τσίπρας, που θέλησε να τονώσει την αισιοδοξία της βάση του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στο ενδεχόμενο να είναι το 2022 χρονιά εκλογών.

Είναι αλήθεια πως οι ριζικές αλλαγές που ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε για το κόμμα κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβούλιου, θα προκαλούσαν αντιδράσεις και συζητήσεις. Ιδιαίτερα ανάμεσα στα μέλη και τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να δώσει συνέντευξη σε ένα μέσο ενημέρωσης που έχει διείσδυση στην κομματική βάση της Κουμουνδούρου.

Με αυτό τον τρόπο θέλησε αφενός να αποσαφηνίσει τυχόν απορίες που μπορεί να δημιουργήθηκαν στο κομματικό κοινό σχετικά με τις προθέσεις του ως προς τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Αφετέρου, προσπάθησε να κλείσει τον κύκλο της εσωστρέφειας που θα μπορούσε να ανοίξει, ξεκαθαρίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε εσωκομματικό «ξεκαθάρισμα».

Γραμμή σύγκρουσης

Εφόσον κατέστησε σαφείς τις προθέσεις του σε αυτό το πεδίο, επιχείρησε να περάσει τη γραμμή πάνω στην οποία θα πορευτεί το επόμενο διάστημα και η οποία δεν θα έχει ως ορίζοντα το Συνέδριο, αλλά τις εκλογές – όποτε και αν αυτές διεξαχθούν.

Αρχικά, ξεκαθάρισε σε όλους τόνους ότι πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεννόησης με την κυβέρνηση. Ούτε καν στο ζήτημα της πανδημίας. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι από εδώ και εμπρός και μέχρι να φτάσουμε στις κάλπες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίζει το Μέγαρο Μαξίμου με την τακτική του «σκληρού ροκ».

Δεύτερον, έδειξε το «υπεύθυνο» για όλα τα δεινά που περνάει ο ελληνικός λαός, που δεν είναι άλλος παρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτός είναι ο αντίπαλος και αυτόν στοχεύει ο ίδιος. Επομένως, εκεί θα πρέπει να κατευθύνονται συντονισμένα και όλα τα «πυρά», όλων των στελεχών και μελών του κόμματος.

Η προσωποποίηση των λαθών στις κρίσεις της πανδημίας και της ακρίβειας, αλλά και στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής, είναι ενδεικτική των προθέσεων του Αλέξη Τσίπρα για το επόμενο διάστημα.

«Ενέσεις» αισιοδοξίας

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να στείλει αισιόδοξα μηνύματα στην κομματική βάση, ενόψει της δύσκολης χρονιάς που έρχεται.

Ως προς τις χαμηλές δημοσκοπικές «πτήσεις», υπογράμμισε -και ορθά- ότι το κόμμα του υποεκπροσωπείται διαχρονικά στις μετρήσεις. Άφησε, λοιπόν, να εννοηθεί πως αυτή η «κρυφή» ψήφος που τα τελευταία δέκα χρόνια κατευθύνεται προς την Κουμουνδούρου, θα αρχίσει να γίνεται πιο φανερή στις δημοσκοπήσεις, όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές – σε συνδυασμό, πάντα, με την οργή των πολιτών που θα μεγαλώνει για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Εκεί πηγάζει και η αισιοδοξία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές. Αρνήθηκε ακόμα και να μπει στην υποθετική συζήτηση ότι το κόμμα τους θα έρθει δεύτερο κόμμα στις εκλογές, επιμένοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς όπως τόνισε «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέκνο της ανάγκης».

Στήριξη Πολάκη

Αν σε κάποιους προκάλεσε έκπληξη η τόσο έντονη στήριξη που παρείχε προς τον Παύλο Πολάκη, καλά θα κάνουν να σκεφτούν την περίοδο στην οποία βρισκόμαστε. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά μίας μακράς προεκλογικής περιόδου.

Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει σε κάποιους ο «αψύς» κρητικός, είναι γεγονός ότι αποτελεί έναν μόνιμο στόχο της Νέας Δημοκρατίας, η οποία τον χρησιμοποιεί ως «μπαμπούλα» σε κάθε περίσταση. Ήταν δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα άφηνε ανυπεράσπιστο στα «νύχια» του κυβερνώντος κόμματος, ένα στέλεχος του που λειτουργεί πολλές φορές ως «αλεξικέραυνο» στις επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ