Ύποπτος θάνατος 13χρονου: Ρίχνει φως στους κινδύνους της χρήσης φαιντανύλης από τους εφήβους


Ύποπτος θάνατος 13χρονου: Οι ειδικοί εξετάζουν τους αυξανόμενους θανάτους που σχετίζονται με τη φαιντανύλη στους εφήβους Ένα σχολείο του Κονέκτικατ συνέχισε να απολυμαίνει το κτίριο αφού ένας 13χρονος μαθητής πέθανε ενώ φέρεται να κατάπιε φαιντανύλη στο σχολείο την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης. Η θυγατρική της τηλεόρασης, FOX-61 TV στο Χάρτφορντ του Κονέκτικατ, ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι κλήθηκαν στην Ακαδημία Αθλητισμού και Ιατρικών Επιστημών στο Χάρτφορντ την περασμένη Πέμπτη, όπου βρήκαν ένα αγόρι αναίσθητο. Χορηγήθηκε καρδιοπνευμονική ανάνηψη CPR και το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου πέθανε δύο ημέρες αργότερα.

Η Ακαδημία Αθλητικών και Ιατρικών Επιστημών στο Χάρτφορντ της Κοννέζης, όπου ένα 13χρονο αγόρι φέρεται να ήρθε σε μοιραία επαφή με το ισχυρό οπιοειδές φαιντανύλη.

Η πλειονότητα της παράνομης φαιντανύλης στις Ηνωμένες Πολιτείες προέρχεται από την Κίνα και συχνά περνά στις ΗΠΑ από το Μεξικό.

Δύο άλλοι ανήλικοι επίσης μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο με παράπονα ζάλης και αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με την έκθεση.

Το μέσο ενημέρωσης ανέφερε ότι σκυλιά ανίχνευσης ναρκωτικών επιστρατεύθηκαν για να κάνουν σκούπισμα στο σχολείο και σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματούχοι βρήκαν 40 σακούλες φαιντανύλης.

Μια περίπτωση σαν αυτό το 13χρονο αγόρι σίγουρα ρίχνει φως στους κινδύνους της χρήσης φαιντανύλης από τους εφήβους.

Μια πρόσφατη δημοσιευμένη μελέτη περίπτωσης επεσήμανε τους κινδύνους της φαιντανύλης και τη σημασία της συζήτησης με τους εφήβους.

Η έκθεση που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Pediatrics εξέτασε την επικίνδυνη αντίδραση ενός εφήβου σε μια μικρή ποσότητα φαιντανύλης που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης.

(Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας είπαν ότι η φαιντανύλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με φάρμακα κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης για να βοηθήσει το αναισθητικό να λειτουργήσει καλύτερα).

Σύμφωνα με τη μελέτη περίπτωσης, ο Δρ Scott D. Cook-Sather, γιατρός του Τμήματος Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας, ενημέρωσε τον 17χρονο ασθενή ότι επέδειξε «υψηλή ευαισθησία στη φαιντανύλη ” και ο έφηβος είχε ένα επεισόδιο αναπνοής κατά τη διάρκεια της ιατρικής διαδικασίας.

Ο έφηβος δεν είχε ιστορικό χρήσης ναρκωτικών ή υπνικής άπνοιας σύμφωνα με την έκθεση.

Η μελέτη περίπτωσης εξέτασε πώς ο γιατρός πήρε χρόνο για να συζητήσει με τον έφηβο ότι ο νεαρός άνδρας ήταν τυχερός που βρισκόταν σε μια κατάσταση όπου παρακολουθούνταν από γιατρούς που μπορούσαν να ενεργήσουν γρήγορα για να σταματήσουν την αντίδραση φαιντανύλης και όχι σε μια κοινωνική συγκέντρωση που πειραματιζόταν με το φάρμακο.

Ο Δρ Cook-Sather είπε στον έφηβο ότι είναι ένα διδακτικό μάθημα για την αποφυγή ενός δυνητικά θανατηφόρου σεναρίου σε περίπτωση που ο έφηβος μπει στον πειρασμό να δοκιμάσει το φάρμακο.

«Ήθελα να είμαι βέβαιος ότι καταλάβατε τους σημαντικούς κινδύνους της φαιντανύλης, επειδή το φάρμακο όπως είναι διαθέσιμο εκτός νοσοκομειακών εγκαταστάσεων δεν είναι φαρμακευτικής ποιότητας ούτε μετριέται ή χορηγείται προσεκτικά από ειδικούς με πρωτόκολλα ασφαλείας», είπε ο γιατρός στον έφηβο μετά την ιατρική πράξη, σύμφωνα με την έκθεση.

Χάπια φεντανύλης (Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ)

Η μελέτη περίπτωσης περιέγραψε επίσης πώς ο γιατρός προειδοποίησε τον έφηβο ότι η φαιντανύλη έχει παρασκευάσει παράνομα εκδόσεις άγνωστης ποσότητας, ισχύος και προσφέρεται σε χώρους που δεν είναι ασφαλείς και συχνά με άλλα φάρμακα που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνος συνδυασμός.

Ο Δρ Cook-Sather είπε στο Fox News ότι η δημοσιευμένη μελέτη περίπτωσης προοριζόταν ως μια προειδοποιητική ιστορία.

“Η βασική αρχή είναι ότι μερικοί άνθρωποι είναι πολύ ευαίσθητοι στις αναπνευστικές κατασταλτικές επιδράσεις της φαιντανύλης, καθώς μερικοί είναι ευαίσθητοι στις κύριες και παρενέργειες οποιωνδήποτε φαρμάκων.

Οι περισσότεροι απλώς δεν το γνωρίζουν”, δήλωσε ο Cook-Sather στο Fox News.

Ο γιατρός είπε επίσης “Δημοσιεύσαμε την ιστορία μας με την ελπίδα ότι θα φτάσει σε ανθρώπους που μπαίνουν στον πειρασμό να πειραματιστούν με τη φαιντανύλη και σε αυτούς που θα μπορούσαν να τους συμβουλέψουν — για να βοηθήσουν να αποφευχθεί αυτή η περίεργη πρώτη προσπάθεια από την επόμενη αφελή περίπτωση”.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας είπαν στο Fox News ότι η χρήση φαιντανύλης είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα με τους εφήβους.

Ο Δρ Fred Muench, PhD, είναι κλινικός ψυχολόγος και Πρόεδρος του Partnership to End Addiction, και είπε στο Fox News, «Βλέπουμε αυξημένες τραγωδίες υπερβολικής δόσης ως αποτέλεσμα πλαστών χαπιών και άλλων ουσιών που περιέχουν φαιντανύλη».

«Βλέπουμε αυξημένες τραγωδίες υπερβολικής δόσης ως αποτέλεσμα πλαστών χαπιών και άλλων ουσιών που περιέχουν φαιντανύλη».

Η Τζόρνταν έκρυβε μια τσάντα που περιείχε 445 χάπια φεντανύλης αξίας περίπου 10.000 δολαρίων μέσα στο παντελόνι της, είπαν οι βουλευτές. (Γραφείο Σερίφη της κομητείας Yavapai) Παρόλο που διάφορα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το 13χρονο αγόρι στο Κονέκτικατ μπορεί να είχε εκτεθεί στο φάρμακο λόγω επαφής με το δέρμα, ο Muench είπε ότι είναι μια εξαιρετικά απίθανη πηγή υπερβολικής δόσης. “Δεν θα ανησυχούσα ως γονιός για την επαφή με το δέρμα. Η μεγαλύτερη απειλή είναι ένα παιδί που παίρνει ένα πλαστό χάπι όπως ένα Xanax με φαιντανύλη.”

Ο Δρ Άνταμ Μπέρμαν είναι ιατρικός τοξικολόγος που εργάζεται στην επείγουσα ιατρική στο LIJ-Northwell στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, και είπε στο Fox News: «Ενώ υπάρχουν τοπικές μορφές, τα επίπεδα που προκαλούν υπερδοσολογία προέρχονται περισσότερο από την εισπνοή ή την κατάποσή του».

Ο γιατρός εξήγησε επίσης ότι το φάρμακο είναι ναρκωτικό και μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστική καταστολή.

Ενώ η τραγωδία του Κονέκτικατ πυροδότησε συζητήσεις σχετικά με τη χρήση φαιντανύλης από εφήβους, τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το περιστατικό πυροδοτεί επίσης συζητήσεις σχετικά με τη διάθεση του φαρμάκου Narcan στα σχολεία σε περίπτωση υπερβολικής δόσης. Ο Δρ Φρεντ Ντέιβις είναι συνεργάτης της επείγουσας ιατρικής στο Northwell Health στο Λονγκ Άιλαντ και είπε στο Fox News, «Η λήψη ενός φαρμάκου αντιστροφής όπως το Narcan μπορεί να είναι σωτήριο σε περίπτωση υπερβολικής δόσης».

Αν και, ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη των θανάτων από φαιντανύλη είπαν οι ειδικοί στον τομέα της υγείας στο Fox News, είναι να μην υποκύψουν οι έφηβοι στην πίεση ή την περιέργεια των συνομηλίκων όταν πρόκειται να πειραματιστούν με φάρμακα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ