Μειώνεται σημαντικά το κόστος της προστασίας των ευρεσιτεχνιών στην ΕΕ


Η Κομισιόν εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έναρξη της περιόδου προσωρινής εφαρμογής της συμφωνίας για το ενιαίο δικαστήριο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη ισχύ του ενιαίου διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

Κατά την περίοδο προσωρινής εφαρμογής, το ενιαίο δικαστήριο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας θα ολοκληρώσει τα αναγκαία μέτρα για την έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος.

Το ενιαίο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα παρέχει απλή και οικονομικά προσιτή προστασία των ευρεσιτεχνιών στην Ευρώπη μέσω μιας ενιαίας διαδικασίας καταχώρισης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και επίλυσης διαφορών.

Το ενιαίο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα μειώσει σημαντικά το κόστος της προστασίας των ευρεσιτεχνιών προς όφελος των επιχειρήσεων, ιδίως των μικρομεσαίων. Έτσι αναμένεται να τονωθούν οι επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη και να διευκολυνθεί η μεταφορά γνώσεων σε όλη την ενιαία αγορά.

Τέλος, το ενιαίο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα μειώσει και το χάσμα μεταξύ του κόστους της προστασίας των ευρεσιτεχνιών στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και άλλες τρίτες χώρες.

Η λειτουργία του ενιαίου συστήματος διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας θα αρχίσει την πρώτη ημέρα του τέταρτου μήνα μετά την κατάθεση της τελευταίας απαιτούμενης πράξης επικύρωσης της συμφωνίας για το ενιαίο δικαστήριο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ