Έλον Μασκ: Ο μεγιστάνας της Tesla προσφέρει δορυφορικό ίντερνετ στην πληγείσα Τόνγκα


Ο Ελον Μασκ προσφέρεται να στείλει τερματικά διαδικτύου Starlink στη δοκιμαζόμενη Τόνγκα, μετά από την υποβρύχια έκρηξη ηφαιστείου και το επακόλουθο τσουνάμι που διέκοψε τις συνδέσεις επικοινωνίας.

Αποκομμένα απο τον υπόλοιπο κόσμο παραμένουν τα νησιά Τόνγκα στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου σύμφωνα με το Reuters οι πλήρεις υπηρεσίες δικτύου δεν θα αποκατασταθούν για τουλάχιστον έναν μήνα, μετά από την υποβρύχια έκρηξη ηφαιστείου.

Ο ιδρυτής της Tesla επενέβη σαν απο…μηχανής Θεός και είπε οτι θέλει να βοηθήσει τη χώρα να «συνδεθεί» και πάλι με τον κόσμο. Ο διευθύνων σύμβουλος της Sρace Exploration Technologies Corp προσφέρεται να στείλει τερματικά διαδικτύου Starlink στην Τόνγκα. Ο Έλον Μασκ απάντησε μέσω Twitter σε ρεπορτάζ του Reuters ότι οι πλήρεις υπηρεσίες δικτύου θα αργήσουν να επανέλθουν.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είπε ότι αναζητούσε «σαφή επιβεβαίωση» από την Τόνγκα εάν χρειάζεται τα τερματικά, επειδή η αποστολή τους θα ήταν «δύσκολο πράγμα», καθώς δεν υπήρχαν αρκετοί δορυφόροι με συνδέσεις λέιζερ. Υπάρχουν επίσης ήδη δορυφόροι που εξυπηρετούν την περιοχή, πρόσθεσε.

Ο Μασκ απάντησε σε έναν χρήστη του Twitter που δημοσίευσε μια επιστολή από το μέλος του κοινοβουλίου της Νέας Ζηλανδίας Shane Reti ζητώντας επικοινωνίες Starlink για την Τόνγκα.

Στον απόηχο της ηφαιστειακής έκρηξης και του τσουνάμι που χτύπησε το περασμένο Σάββατο το βασίλειο των Τόνγκα, οι επικοινωνίες εξακολουθούσαν να επηρεάζονται τη Δευτέρα, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ