Πολιτική σύγκρουση προκαλεί ο Φουρθιώτης: Εξηγήσεις ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση


Νέα ένταση στην πολιτική ζωή του τόπου πυροδότησε ο υπόδικος παρουσιαστής, Μένιος Φουρθιώτης, καθώς, την Κυριακή (23/1), με αναρτήσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, άφησε να εννοηθεί ότι είχε συχνή επικοινωνία με κορυφαίο υπουργό, αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Η κίνηση αυτή του παρουσιαστή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητάει επιμόνως από το Μαξίμου εξηγήσεις, για αν και τι είδους σχέσεις μπορεί να είχε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, Νίκος Ρωμανός, με το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Αν πριν από μερικούς μήνες, κάποιος υποστήριζε ότι ο Μένιος Φουρθιώτης θα αποτελούσε θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, σίγουρα κανένας δεν θα τον έπαιρνε στα σοβαρά. Όμως, στις 12/11/2021, η χάρη του παρουσιαστή -που ενδιάμεσα είχε προφυλακιστεί με βαριές κατηγορίες- έφτασε μέχρι τη Βουλή.

«Στον κύριο Φουρθιώτη δώσατε χρήματα κύριε Γεραπετρίτη, γιατί; Είχατε κάποια ιδιαίτερη επικοινωνία μαζί του; Τον γνωρίζατε; Δώστε μια απάντηση σε αυτό μιας και είστε εδώ γιατί στην κυβέρνηση λέγανε “δεν είχαμε εμείς επαφές με τον Φουρθιώτη, ο κ. Γεραπετρίτης είχε”. Σας δίνω μια ευκαιρία να δώσετε απαντήσεις. Όχι σ’ εμένα. σε αυτούς στην κυβέρνηση που σας δείχνουν με το δάχτυλο», είχε αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για τη «Λίστα Πέτσα».

Η επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτή την αναφορά, είχε προκαλέσει, τότε, την έντονη αντίδραση του υπουργού Επικρατείας.

Χθες, όμως, ο Φουρθιώτης επανήλθε στο πολιτικό προσκήνιο, καθώς δημοσίευσε μία φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα με κλήσεις που υποστηρίζει ότι έγιναν προς τον ίδιο, τόσο από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, όσο και από τον Νίκο Ρωμανό. «Κύριε Τσίπρα περιμένω πρόσκλησή σας για να απαντήσω εγώ ποιος και με ποιον γνωρίζετε… αρχίζω με αυτή τη δημοσίευση και έρχονται γραπτά μηνύματα», έγραφε στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασε, ο παρουσιαστής.

Στη συνέχεια, δημοσίευσε και μία ακόμα φωτογραφία από ένα μήνυμα που ισχυρίζεται ότι έλαβε από τον Γιώργο Γεραπετρίτη. «Επειδή εγώ μιλάω μόνο με αποδείξεις ιδού ένα μήνυμα από τις συνομιλίες με τον υπουργό που με ευχαριστούσε για την προβολή ρεπορτάζ στα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ για τον ίδιο για να μην υπάρχουν απορίες Alexis Tsipras», γράφει σε ανάρτησή του στο facebook ο Μένιος Φουρθιώτης, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με εικόνα από μήνυμα που ισχυρίζεται ότι του έστειλε ο υπουργός Επικρατείας.

Τα παραπάνω, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητάει εξηγήσεις σχετικά με τις σχέσεις που ισχυρίζεται ότι έχει με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ο υπόδικος παρουσιαστής.

«Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε την απόφαση του υπόδικου και προστατευόμενου του Μαξίμου κ. Φουρθιώτη να δώσει στη δημοσιότητα τις στενές επαφές του με τον υπουργό Επικράτειας και τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της ΝΔ. Επειδή ωστόσο ο δημόσιος εκβιασμός ενός υπουργού από έναν υπόδικο αποτελεί διασυρμό, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά της ελληνικής δημοκρατίας, καλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τον υπουργό του να δώσουν τώρα τα πάντα στη δημοσιότητα και κυρίως να απαντήσουν:

Ποιος ο λόγος των αλλεπάλληλων κλήσεων του υπουργού επικρατείας με τον υπόδικο Φουρθιώτη; Υπάρχουν πράγματι μηνύματα και αν ναι ποιο το περιεχόμενό τους; Αναμένουμε και ελπίζουμε ο κατήφορος να έχει ένα τέλος», ανέφερε σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είναι λογικό, η Κουμουνδούρου σκοπεύει να διατηρήσει το ζήτημα στην επικαιρότητα και να μην το αφήσει να περάσει στον βρόντο. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει εκτενή αναφορά στην υπόθεση, σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ