Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τι είναι το «χιονοχάλαζο» που έπληξε την Κρήτη


Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως είναι ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο, που έφερε η «Ελπίδα».

Υπερθέαμα χιονιού αλλά και βαρυχειμωνιά επικρατεί στην Κρήτη τις τελευταίες δύο ημέρες μετά την επέλαση της «Ελπίδας».

Το νησί έχει ντυθεί στα λευκά με το δριμύ ψύχος, τσουχτερό κρύο να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Παρόμοιο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού με βροχή και χιονόνερο και τις επόμενες ώρες ακόμα και στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα του νησιού.

«Ο καιρός θα παρουσιάσει σοβαρή επιδείνωση από το απόγευμα της Δευτέρας με πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νησιού. Η νέα κακοκαιρία πρόκειται να ξεκινήσει από τα δυτικά τμήματα του νησιού και σταδιακά θα πλήξει έντονα ολόκληρο το βόρειο μέτωπο αλλά και την ενδοχώρα της Κρήτης» αναφέρει στο cretapost ο Διδάκτωρ Μετεωρολογίας και Ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Γιώργος Παπαβασιλείου.

Χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας είναι ότι την Τρίτη πρόκειται να χιονίσει ακόμα και στα 300 μέτρα υψόμετρο ενώ σταδιακά το χιόνι θα φτάσει και στα 150 μέτρα με πυκνές χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τις προβλέψεις.

«Στις ανατολικές περιοχές του νησιού και κυρίως στις παράκτιες περιοχές του Ηρακλείου βιώσατε ένα ιδιαίτερα σπάνιο καιρικό φαινόμενο αφού ο υετός που έπεσε ήταν συνδυασμός χιονοχάλαζου με κάποιο είδος λιωμένης νιφάδας. Το σπάνιο αυτό φαινόμενο είναι πιθανό να επαναληφθεί και το βράδυ της Δευτέρας στην Κρήτη» τονίζει ο κ. Παπαβασιλείου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ